Тужилаштво води истрагу по пријави против члана НДП

Окружно јавно тужилаштво Требиње покренуло је истрагу против Зорана Пологаша, члана требињског НДП-а по пријави народног посланика Небеојше Вукановића за изборне малверзације.

Република Српска 26.12.2021 | 16:53
Тужилаштво води истрагу по пријави против члана НДП

Како нам је потврђено у Окружном јавном тужилаштву Требиње по наредби Основног суда у Требињу, а на приједлог овог Тужилаштва извршени су претреси куће, стана, пословних просторија, просторија странке Народни демократски покрет, као и возила које користи лице З. П. из Требиња, а због сумњи да је починио кривично дјело Изборна превара из члана 222. КЗРС у стицају са кривичним дјелом уништавање изборних исправа из члана 223. и неовлаштено кориштење личних података из члана 157. Кривичног закона Републике Српске. 

Небојша Вукановић каже да је Окружно јавно тужилаштво коначно почело да ради по пријавама требињске опозиције, а да је у тужби коју је поднио против члана НДП Зорана Пологоша доставио све доказе за изборну превару и злоупотребу података за гласање путем поште, када је та странка захваљујући око 150 гласова успјела освојити један мандат у Скупштини града Требиња.

- Јако сам поносан на чињеницу да је након годину дана да је приведен и да су претресени објекти Зорана Пологоша којег је Лука Петровић поставио за извршног директора. Он јесте мојој листи украо један или два мандата али изгледа да ће га скупо коштати, има довољно доказа, умијешана је и полиција и он се не може извући вишегодишње робије. Надам се да ће његов случај бити примјер како ће проћи када шаљу лажне гласове врећом или злоупотребљавају изборну вољу грађана, рекао је Вукановић. 

Покушали смо добити коментар о спровођењу истраге и од Зорана Пологоша али је његов мобилни телефон искључен.

У "Електро- Херцеговини" гдје обавља функцију једног од извршних директора речено нам је да је одсутан и да ће му пренијетио поруку када се врати на посао.

Предсједник требињског НДП-а Бојан Шапурић такође је потврдио да се истрага против Пологоша води, али да се он неће изјашњавати док се све не заврши.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

То

26.12.2021 17:19

Само удри у цело лопове ВУКАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

26.12.2021 20:03

Исто тако су украли један једини мандат у Српцу..велики Цавицев НДП

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЕЛИX

26.12.2021 20:10

А против председника ловачког Гламочака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

26.12.2021 21:35

Ста је година или Двије??? Испод 10 не треба га судити а све за примјер другима !!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ