Čak 450 malih delfina plivalo na olimpijskom bazenu

PK Olymp organizovao miting na Gradskom bazenu u Banjaluci, a podršku je dobio od kompanije Mozzart

Ostali sportovi 30.11.2021 | 17:14
Čak 450 malih delfina plivalo na olimpijskom bazenu

Proteklog vikenda Banjaluka je bila glavno mjesto okupljanja talentovanih plivača iz cijele BiH. Oko 450 malih delfina pokazalo je svoje umijeće u bazenu, a najbolji su se okitili medaljama, koje su nekima bile prve u sportskoj karijeri. Plivački miting “Mali delfini 2021” na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci organizovao je Olymp – najveći plivački klub u BiH, a podršku im je pružila i kompanija Mozzart. 

-Svi su bili oduševljeni s obzirom na to da je kompanija Mozzart u veoma kratkom roku odlučila da nas podrži. Zbog toga im dugujemo veliku zahvalnost. Ovo za nas nije bila simbolična, već veoma vrijedna novčana donacija. Zahvaljujući ovoj podršci, uspjeli smo i da poklonimo majice svim našim plivačima- kaže Miodrag Čeko, sportski direktor Plivačkog kluba Olymp. 

Na Gradskom olimpijskom bazenu zaplivalo je oko 450 plivača iz 16 klubova iz cijele BiH, od kojih je čak 225 iz PK Olymp. Talentovani banjalučki plivači osvoji su čak 144 medalje, od čega je 41 bila zlatna, 51 srebrna i 52 bronzane. Među brojnim talentima, posebno su se istakli Aleksandra Zekanović, Maša Kavić, David Vučić, Vanja Kvočka, David Smiljanić i Nemanja Babić.

Ovaj uspješni klub u Banjaluci postoji već dvije decenije, a trenutno okuplja oko 300 članova u kategorijama mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori i seniori. Ove godine plivači Olympa bili su u polufinalu Evropskog prvenstva, učestvovali su na Olimpijskim igrama, na Evropskom juniorskom prvenstvu, a za nekoliko dana idu na Svjetsko prvenstvo u Abu Dabi…Na posljednjem Prvenstvu BIH bili su najtrofejniji klub. 

To je prepoznao i grad Banjaluka koji im svake godine pruža podršku u radu, a posebno su zahvalni kada njihove uspjehe prepoznaju donatori poput Mozzarta. 

-Veoma nam je drago što smo uspostavili saradnju sa najvećim i jednim od najtrofejnijih plivačkih klubova u BiH. Rado smo podržali njihov rad i organizaciju Plivačkog mitinga “Mali delfini 2021”, koji je u Banjaluci okupio brojne talentovane plivače iz cijele države, jer time promovišu zdrav način života među mladima- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta. 

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar