Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

Izjava Milorada Dodika za britanski Gardijan da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o njegovoj potpunoj političkoj dezorijentisanosti, smatra predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 30.11.2021 | 12:21
Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

„Nikada nijedan funkcioner SDS koji je bio pod sankcijama, a koje sam i lično podnio, nije ispred sebe stavljao interes Republike Srpske i svog naroda, bez obzira koliko su te sankcije bile nepravedne i neprimjerene. Svi smo mi te sankcije podnosili dostojanstveno, za razliku od Dodika koji se poistovjećuje sa Republikom Srpskom i njenu sudbinu vezuje za svoju“, naglasio je Šarović.

„Dodikova politika očigledno nije rezultat nikakvog političkog ubjeđenja ili realne procjene opšteg interesa naroda, nego isključivo politika revanšizma i lične pozicije za koju je spreman da sve žrtvuje“, kaže Šarović. 

Pri tome Šarović posebno istače činjenicu da „u ovom momentu niko od velikih sila i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma ne dovodi u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i poziciju Republike Srpske, iako mi u Srpskoj demokratskoj stranci cijenimo da će tih pokušaja biti i da na njih treba dati dobar i pametan odgovor“.

„Ovo što Dodik radi nije dobar odgovor i realan nacionalni interes. Rješenje nije u konfrontaciji ni sa SAD ni sa Evropskom unijom, u šta nas on uvodi, rizikujući da Srbi i Republika Srpska postanu politički slučaj za velike sile kojim će se oni baviti na ovaj ili onaj način. Nama je potrebna politika izbalansiranih odnosa i sa Istokom i sa Zapadom, a prije svega garanata potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma“, naglasio je Šarović

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Foco

30.11.2021 11:56

A sta je po vama mudro, Sutiti u nedogled. Narednih 30 ili 50 god?

ODGOVORITE
Name

VIDOV JAK svojeglavac

30.11.2021 12:16

Ovoje sve njegov hir....koji veze nema s realnoscu.

ODGOVORITE
Name

Zoka

30.11.2021 12:55

Hir koji će nas koštati, a ne njega

ODGOVORITE
Name

razumio

30.11.2021 13:24

Prosao je voz za izgradnju BiH, vec odavno!

ODGOVORITE
Name

anna

30.11.2021 13:32

Covjece, prestani davati izjave, iradite nesto konkretno, vidite sta uradise rudari u federaciji. To je sloga, svaka im cast. Od vasih faca i izjava, koje se ponavljaju, narodu je isto muka kao i od dodika. Tako mu samo pomazete. Ili cuti, ili radi nesto konkretno!

ODGOVORITE
Name

Re anna

30.11.2021 14:19

Ti na žalost još nisi shvatila da oni ni ne žele na vlast. Njima je ovako idealno. 5-6000 maraka za dnevnu izjavu medijima. Dodiku dobro jer samo pričaju u prazno, a njima jer uzimaju lovu za to.

Name

BN

30.11.2021 14:05

Svaka cest,,Anna''na komentaru.Dosadili su bogu i narodu jedni i drugi.Dajte vise radite nesto konkretno samo napadate jedni druge

ODGOVORITE