Шаровић: Додик се крије иза Републике Српске и народа

Изјава Милорада Додика за британски Гардијан да ће се у случају санкција Запада окренути Русији и Кини говори о његовој потпуној политичкој дезоријентисаности, сматра предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 30.11.2021 | 12:21
Шаровић: Додик се крије иза Републике Српске и народа

„Никада ниједан функционер СДС који је био под санкцијама, а које сам и лично поднио, није испред себе стављао интерес Републике Српске и свог народа, без обзира колико су те санкције биле неправедне и непримјерене. Сви смо ми те санкције подносили достојанствено, за разлику од Додика који се поистовјећује са Републиком Српском и њену судбину везује за своју“, нагласио је Шаровић.

„Додикова политика очигледно није резултат никаквог политичког убјеђења или реалне процјене општег интереса народа, него искључиво политика реваншизма и личне позиције за коју је спреман да све жртвује“, каже Шаровић. 

При томе Шаровић посебно истаче чињеницу да „у овом моменту нико од великих сила и гараната Дејтонског мировног споразума не доводи у питање Дејтонски мировни споразум и позицију Републике Српске, иако ми у Српској демократској странци цијенимо да ће тих покушаја бити и да на њих треба дати добар и паметан одговор“.

„Ово што Додик ради није добар одговор и реалан национални интерес. Рјешење није у конфронтацији ни са САД ни са Европском унијом, у шта нас он уводи, ризикујући да Срби и Република Српска постану политички случај за велике силе којим ће се они бавити на овај или онај начин. Нама је потребна политика избалансираних односа и са Истоком и са Западом, а прије свега гараната потписница Дејтонског мировног споразума“, нагласио је Шаровић

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Фоцо

30.11.2021 11:56

А ста је по вама мудро, Сутити у недоглед. Наредних 30 или 50 год?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИДОВ ЈАК својеглавац

30.11.2021 12:16

Овоје све његов хир....који везе нема с реалносцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

30.11.2021 12:55

Хир који ће нас коштати, а не њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

30.11.2021 13:24

Просао је воз за изградњу БиХ, вец одавно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

30.11.2021 13:32

Цовјеце, престани давати изјаве, ирадите несто конкретно, видите ста урадисе рудари у федерацији. То је слога, свака им цаст. Од васих фаца и изјава, које се понављају, народу је исто мука као и од додика. Тако му само помазете. Или цути, или ради несто конкретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре анна

30.11.2021 14:19

Ти на жалост још ниси схватила да они ни не желе на власт. Њима је овако идеално. 5-6000 марака за дневну изјаву медијима. Додику добро јер само причају у празно, а њима јер узимају лову за то.

Name

БН

30.11.2021 14:05

Свака цест,,Анна''на коментару.Досадили су богу и народу једни и други.Дајте висе радите несто конкретно само нападате једни друге

ОДГОВОРИТЕ