BN TV našla se na udaru "rđave uprave" Srpske

Podršku BN televiziji da istraje u narodnoj borbi protiv političke hajke čiji je, kako je naveo, režiser srpski član Predsjedništva BiH, scenarista jedan od savjetnika, glumac direktor regulatora dok je u cijeloj političkoj predstavi Javni servis Republike Srpske bio u ulozi statiste, dao je i Vukota Govedarica, bivši predsjednik SDS-a i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Republika Srpska 07.09.2021 | 13:14
BN TV našla se na udaru "rđave uprave" Srpske

Govedarica je na svom fejsbuk profilu naveo da u vremenu u kome zajedno živimo a koje je obilježeno porodičnom i partijskom podobnošću koja je mnogima donijela lično bogatstvo bez znanja, rada i savjesti, treba se prisjetiti Andrićevih riječi koje su kao jedno najobičnije rešeto prosijale sve one duge godine robovanja naroda pod turskom, austrougarskom, vjerujem složićemo se i pod komunističkom vladavinom:

"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko unakaziti i zbuniti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu toliko otančaju i oslabe da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete“.

Ova odluka koja Vas je zadesila, navodi Govedarica, je po nalogu jedne „rđave uprave“ koja upravlja Republikom Srpskom skoro dvadeset godina.

"Namijenjena je Vama koji se, na krilima profesionalizma i novinarske etike a koja nije privilegovana već odgovorna, svakim danom trudite kako se ne bi „unakazio zdrav razum“ našeg naroda. Pokušao sam više puta za sve ove godine da zamislim  da li bi u Republici Srpskoj bilo zdravog razuma kada bi narod svaki dan pratio sredstva informisanja onih medija koji se sa pravom mogu nazvati režimskim?  U takvom promišljanju, uvijek bih dolazio na krajnji zaključak u kome BN televizija nije samo jedan nezavisni medij već i „narodno nadanje“ da Republika Srpska može biti sasvim  drugačija, upravo onoliko koliko se BN televizija razlikuje od režimskih skučenih ekrana", navodi on.

Odista pravo je pitanje, stoji u objavi, da li su laž i prevara njihovo prirodno stanje u kome nalaze sopstvena uvjerenja. Ili pak uživaju da narod drže uspješno u zabludi koja je jedna od receptura vladavine u kojoj poremećenosti vrijednosnih kriterijuma zauzimaju svoja nezaslužena mjesta.

"Idući tim tragovima, naša društvena zajednica došla je do poražavajuće istine, koju svi neće javno priznati. Lažni elitizam u kome loši i lošiji procjenjuju boljega. Upravo to se događa danas sa svima Vama koji zahvaljujući svojim sposobnostima živite na medijskom nebu i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. A mogli ste i Vi biti podaničkog mentaliteta ali niste", navodi Govedarica.

Hoće li neko, pita Govedarica, snositi odgovornost zašto se gasi veliki broj predajnika a samim tim i emitovanje određenog broja TV stanica u Bosni i Hercegovini?

"Problem sudaranja analognog i digitalnog signala nije od juče i nije tačno da se za sve ove godine nije mogao riješiti. Primjer da je to tako, upravo leži u činjenici da su neke privatne TV stanice „uspješno“ riješile taj problem. Ako je odgovornost iskrena i ako je individualne prirode, ona bi trebala da sadrži osjećaj za krivicu. Pošto takve vrste ljudskosti nema, teško je predpostaviti da će se sama od sebe promovisati a oni koji su pozvani da je utvrđuju odavno zatvaraju oči pred funkcionalnom državom", navodi, između ostalog, Govedarica,

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mihail

07.09.2021 12:25

Prespavaste decenije Vukota .Kasnite prijatelju.Nema vise kuda do sume

ODGOVORITE
Name

Mrka

07.09.2021 12:36

Žao mi je što necu imati gdje ,da pogledam vijesti. Jer samo gledam BN.TV. J**em ti takvu vlast i drzavu. Narode dignimo se protiv ovog rezima. Poludicemo od nepravde. Hvala

ODGOVORITE
Name

Boro

07.09.2021 13:22

Pa neka neko povede. Gori smo Sjeverne Koreje. Opozicija samo prica jedno te isto pa svi mi znamo ko je Dodik i šta radi ali od price nema ništa.