БН ТВ нашла се на удару "рђаве управе" Српске

Подршку БН телевизији да истраје у народној борби против политичке хајке чији је, како је навео, режисер српски члан Предсједништва БиХ, сценариста један од савјетника, глумац директор регулатора док је у цијелој политичкој представи Јавни сервис Републике Српске био у улози статисте, дао је и Вукота Говедарица, бивши предсједник СДС-а и делегат у Вијећу народа Републике Српске.

Република Српска 07.09.2021 | 13:14
БН ТВ нашла се на удару "рђаве управе" Српске

Говедарица је на свом фејсбук профилу навео да у времену у коме заједно живимо а које је обиљежено породичном и партијском подобношћу која је многима донијела лично богатство без знања, рада и савјести, треба се присјетити Андрићевих ријечи које су као једно најобичније решето просијале све оне дуге године робовања народа под турском, аустроугарском, вјерујем сложићемо се и под комунистичком владавином:

"Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико унаказити и збунити схватања једног народа да здрав разум и прав суд њему толико отанчају и ослабе да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете“.

Ова одлука која Вас је задесила, наводи Говедарица, је по налогу једне „рђаве управе“ која управља Републиком Српском скоро двадесет година.

"Намијењена је Вама који се, на крилима професионализма и новинарске етике а која није привилегована већ одговорна, сваким даном трудите како се не би „унаказио здрав разум“ нашег народа. Покушао сам више пута за све ове године да замислим  да ли би у Републици Српској било здравог разума када би народ сваки дан пратио средства информисања оних медија који се са правом могу назвати режимским?  У таквом промишљању, увијек бих долазио на крајњи закључак у коме БН телевизија није само један независни медиј већ и „народно надање“ да Република Српска може бити сасвим  другачија, управо онолико колико се БН телевизија разликује од режимских скучених екрана", наводи он.

Одиста право је питање, стоји у објави, да ли су лаж и превара њихово природно стање у коме налазе сопствена увјерења. Или пак уживају да народ држе успјешно у заблуди која је једна од рецептура владавине у којој поремећености вриједносних критеријума заузимају своја незаслужена мјеста.

"Идући тим траговима, наша друштвена заједница дошла је до поражавајуће истине, коју сви неће јавно признати. Лажни елитизам у коме лоши и лошији процјењују бољега. Управо то се догађа данас са свима Вама који захваљујући својим способностима живите на медијском небу и Републике Српске и Босне и Херцеговине. А могли сте и Ви бити поданичког менталитета али нисте", наводи Говедарица.

Хоће ли неко, пита Говедарица, сносити одговорност зашто се гаси велики број предајника а самим тим и емитовање одређеног броја ТВ станица у Босни и Херцеговини?

"Проблем сударања аналогног и дигиталног сигнала није од јуче и није тачно да се за све ове године није могао ријешити. Примјер да је то тако, управо лежи у чињеници да су неке приватне ТВ станице „успјешно“ ријешиле тај проблем. Ако је одговорност искрена и ако је индивидуалне природе, она би требала да садржи осјећај за кривицу. Пошто такве врсте људскости нема, тешко је предпоставити да ће се сама од себе промовисати а они који су позвани да је утврђују одавно затварају очи пред функционалном државом", наводи, између осталог, Говедарица,

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

михаил

07.09.2021 12:25

Преспавасте деценије Вукота .Касните пријатељу.Нема висе куда до суме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрка

07.09.2021 12:36

Жао ми је што нецу имати гдје ,да погледам вијести. Јер само гледам БН.ТВ. Ј**ем ти такву власт и дрзаву. Народе дигнимо се против овог резима. Полудицемо од неправде. Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

07.09.2021 13:22

Па нека неко поведе. Гори смо Сјеверне Кореје. Опозиција само прица једно те исто па сви ми знамо ко је Додик и шта ради али од прице нема ништа.