U Srpskoj od sutra nastava u školama za sve osnovce

 Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od sutra će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Republika Srpska 11.04.2021 | 09:14
U Srpskoj od sutra nastava u školama za sve osnovce

Iz Ministarstva podsjećaju da je ovaj zaključak Republički štab za vanredne situacije donio u petak, 9. aprila.

"Zadužene su sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu", navedeno je u saopštenju.

Nastavlja se i sa organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Za učenike srednjih škola i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, u skladu sa instrukcijom od 22. marta.

"Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da su sve škole dužne da se pridržavaju svih mjera i preporuka, te dda organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Skeptik

11.04.2021 10:45

"Iz Ministarstva su napomenuli da su sve škole dužne da se pridržavaju svih mjera i preporuka, te da organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi." ŠTA SU MJERE A ŠTA SU PREPORUKE????

ODGOVORITE
Name

Nina

11.04.2021 10:51

Je li to doslo do stabilizacije situacije? Prosvjetni radnici vakcinisani? Cemu zurba kad uskoro svakako slijedi raspust? Bespotrebno , a veoma rizicno! Krizni stab i ministarka prosvjete kao guske u magli Da nije tragicno bilo bi komicno!

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

11.04.2021 11:47

Mjere ipak daju rezultate,licno sam pisao premijeru Viskovicu i Presjednici Cvijanovic posto se oni za sve pitaju.....ahahahaa.....da sve zatvore na 36.mjeseci i da nevidljivi neprijatelj jednostavno shvati da nas vise nema pa da pobjegne kod Cika Bila odakle je i dosao....i da se spasimo naravno ko prezivi glad....

ODGOVORITE