У Српској од сутра настава у школама за све основце

 Настава за ученике од првог до деветог разреда у Републици Српској од сутра ће се одвијати у просторијама основних школа, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Република Српска 11.04.2021 | 09:14
У Српској од сутра настава у школама за све основце

Из Министарства подсјећају да је овај закључак Републички штаб за ванредне ситуације донио у петак, 9. априла.

"Задужене су све васпитно-образовне установе и градски и општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, редовно обавјештавају Министарство, те уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину", наведено је у саопштењу.

Наставља се и са организацијом проширеног програма продужени боравак и јутарње чување, као и свих спортских и других активности школске дјеце и омладине у просторијама основних школа у Републици Српској.

За ученике средњих школа и даље ће бити организована настава на даљину, у складу са инструкцијом од 22. марта.

"Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења", наведено је у саопштењу.

Из Министарства су напоменули да су све школе дужне да се придржавају свих мјера и препорука, те дда организују рад у складу са актима који су и даље на снази.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

11.04.2021 08:45

"Из Министарства су напоменули да су све школе дужне да се придржавају свих мјера и препорука, те да организују рад у складу са актима који су и даље на снази." ШТА СУ МЈЕРЕ А ШТА СУ ПРЕПОРУКЕ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

11.04.2021 08:51

Је ли то досло до стабилизације ситуације? Просвјетни радници вакцинисани? Цему зурба кад ускоро свакако слиједи распуст? Беспотребно , а веома ризицно! Кризни стаб и министарка просвјете као гуске у магли Да није трагицно било би комицно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

11.04.2021 09:47

Мјере ипак дају резултате,лицно сам писао премијеру Висковицу и Пресједници Цвијановиц посто се они за све питају.....ахахахаа.....да све затворе на 36.мјесеци и да невидљиви непријатељ једноставно схвати да нас висе нема па да побјегне код Цика Била одакле је и досао....и да се спасимо наравно ко презиви глад....

ОДГОВОРИТЕ