Uhapšene četiri žene i djevojčica zbog terorizma

Francuska policija uhapsila je pet ženskih osoba, uključujući i jednu maloljetnicu u okviru antiterorističke istrage o potencijalnom planiranju napada u Monpeljeu.

Svijet 04.04.2021 | 18:51
Uhapšene četiri žene i djevojčica zbog terorizma

Gradonačelnik Monpeljea Rober Menar potvrdio je da su istražioci kao lidera grupe označili osamnaestogodišnjakinju za koju se sumnja da je planirala napad blizu grada.

On je rekao da su, osim ove djevojke, uhapšene njena majka i tri sestre, od kojih je jedna maloljetna.

Menar je za AP izjavio da se osamnaestogodišnjakinja "hvalila" komšijama u naselju Bezjeu kako gleda video-zapise "Islamske države".

Gradonačelnik, međutim, nema podatak da li su vlasti ranije pratile porodicu zbog potencijalnog radikalizma.

Policijski službenik u departmanu Ero na jugu Francuske naveo je da je hapšenje izvršeno u naselju Bezje, a da istragu sprovode državna obavještajna služba i kancelarija tužilaštva za terorizam.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zaga

04.04.2021 18:10

Zasto je drzava dozvolila da useljava islamiste u tolikom broju? Time je ugrozavala svoj narod, a da nista ozbiljno nije preduzimano da se taj problem okonca. Takve politike su toliko traljave, kao da ih vode najveci glupaci. Srbe tretiraju kao najvecu opasnost, dok im islamisti rade pokolje. Zao mi tog neduznog naroda evrope koji je zrtva u rodjenoj drzavi. To samo revolucijom moze prestati. Nije mi jasno sta se jos ceka?!

ODGOVORITE
Name

Re Zaga

04.04.2021 19:38

Zapdne drzave izazivaju i odrzavaju ratove na istoku, a rezultat je njihova obaveza da prime izbjeglice iz ratnih podrucja. Koliko god da mi se gadi radikalni islamizam, ovo je neka vrsta odrzavanja ravnoteze jer su i nima Evropljani dosli i rasturili domove. Na neki morbidan nacin, oni medjusobno odrzavaju jedni druge u "poslu". Meni je ove djevojke zao (ne bih to vjerovatno mislio da je dobila priliku da nanese nekome zlo!), jer je svoj mladi zivot posvetila necemu nakaznom.

Name

Čeka se

04.04.2021 19:58

Da koristiš mozak a ne mržnju !!! Nikada nije osuđen taj narod za genocid kao sto su neki kojima ti pripadaš !! Djevojčica terorista , smješno zar ne ? Koliko si opijen mržnjom da si slijep a uz to ti je i mozak na rezervi. Samo zbiva je napao iz zasjede , to ti je isto. Napao samoubica?? Nekim ljudima nikad se oci ne otvore.

Name

"Islamisti"

04.04.2021 20:12

...su njihov izum! Iz Beča je u poslijeratnom periodu, tačnije sredinom 2000ih , došao jedan broj salafista. Beč je slovio za centar vehabizma u Evropi! Slâni su u BiH, Sandžak, Republiku Kosovo , Makedoniju da stvaraju tenzije. U ratu su KOS I SDB Srbije i Hrvatske ubacivali mudzahedine u BiH preko Hrvatske kako bi pokazali Bošnjake kao ekstremne islamiste, što oni nikada nisu bili, bar ne velika većina. Tako je tzv "id" (Srbi je ne nazivaju "tzv", jer su je priznali)...