Ухапшене четири жене и дјевојчица због тероризма

Француска полиција ухапсила је пет женских особа, укључујући и једну малољетницу у оквиру антитерористичке истраге о потенцијалном планирању напада у Монпељеу.

Свијет 04.04.2021 | 18:51
Ухапшене четири жене и дјевојчица због тероризма

Градоначелник Монпељеа Робер Менар потврдио је да су истражиоци као лидера групе означили осамнаестогодишњакињу за коју се сумња да је планирала напад близу града.

Он је рекао да су, осим ове дјевојке, ухапшене њена мајка и три сестре, од којих је једна малољетна.

Менар је за АП изјавио да се осамнаестогодишњакиња "хвалила" комшијама у насељу Безјеу како гледа видео-записе "Исламске државе".

Градоначелник, међутим, нема податак да ли су власти раније пратиле породицу због потенцијалног радикализма.

Полицијски службеник у департману Еро на југу Француске навео је да је хапшење извршено у насељу Безје, а да истрагу спроводе државна обавјештајна служба и канцеларија тужилаштва за тероризам.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зага

04.04.2021 18:10

Засто је дрзава дозволила да усељава исламисте у толиком броју? Тиме је угрозавала свој народ, а да ниста озбиљно није предузимано да се тај проблем оконца. Такве политике су толико траљаве, као да их воде највеци глупаци. Србе третирају као највецу опасност, док им исламисти раде покоље. Зао ми тог недузног народа европе који је зртва у родјеној дрзави. То само револуцијом мозе престати. Није ми јасно ста се јос цека?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зага

04.04.2021 19:38

Запдне дрзаве изазивају и одрзавају ратове на истоку, а резултат је њихова обавеза да приме избјеглице из ратних подруцја. Колико год да ми се гади радикални исламизам, ово је нека врста одрзавања равнотезе јер су и нима Европљани досли и растурили домове. На неки морбидан нацин, они медјусобно одрзавају једни друге у "послу". Мени је ове дјевојке зао (не бих то вјероватно мислио да је добила прилику да нанесе некоме зло!), јер је свој млади зивот посветила нецему наказном.

Name

Чека се

04.04.2021 19:58

Да користиш мозак а не мржњу !!! Никада није осуђен тај народ за геноцид као сто су неки којима ти припадаш !! Дјевојчица терориста , смјешно зар не ? Колико си опијен мржњом да си слијеп а уз то ти је и мозак на резерви. Само збива је напао из засједе , то ти је исто. Напао самоубица?? Неким људима никад се оци не отворе.

Name

"Исламисти"

04.04.2021 20:12

...су њихов изум! Из Беча је у послијератном периоду, тачније средином 2000их , дошао један број салафиста. Беч је словио за центар вехабизма у Европи! Слâни су у БиХ, Санџак, Републику Косово , Македонију да стварају тензије. У рату су КОС И СДБ Србије и Хрватске убацивали мудзахедине у БиХ преко Хрватске како би показали Бошњаке као екстремне исламисте, што они никада нису били, бар не велика већина. Тако је тзв "ид" (Срби је не називају "тзв", јер су је признали)...