Bajavić napušta mjesto selektora Zmajeva

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je, pred sutrašnji meč protiv Holandije na Bilinom polu u Zenici, poručio kako svi igrači znaju šta ih čeka.

Fudbal 10.10.2020 | 14:13
Bajavić napušta mjesto selektora Zmajeva

Kako prenosi N1, Bajević je rekao da će biti novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjeruje da mogu pomoći reprezentaciji BiH.

U zgradi Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) danas je održana zvanična konferencija za novinare pred susret trećeg kola grupe 1 UEFA A Lige nacija između BiH i Holandije, koji je na rasporedu u nedjelju od 18 sati na stadionu ”Bilino polje” Zenici.

Komentarišućo poraz od Sjeverne Irske, Bajević je rekao da su momci dali sve od sebe.

Na pitanje da li sebe vidi dugoročnije na klupi reprezentacije BiH, Bajević je odgovorio:

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog selektora kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju."

Osvrnuvši se i na susret protiv Holandije, Bajević je kazao kako svi igrači znaju šta ih čeka.

"Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Holandije. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje”, rekao je Bajević.

Upitan da li bi BiH bila zadovoljna bodom, navodi kako je svaki rezultat osim poraza zadovoljavajući.

“Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. Eventualni bod protiv Holandije može biti dobar, jer sljedeće sedmice u Poljskoj moramo ići na pobjedu. Imamo dosta igrača koji su već tu duže vrijeme, isto tako imali problema u početku oko skupljanja igrača. Imamo povrijeđene igrače koji su dosta umorni, drugi imaju neke povrede koje ne znamo da li ćemo moći sanirati do sutra, ali biće novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjerujemo da mogu pomoći reprezentaciji BiH", zaključio je Bajević.

(BN/N!)

Komentari / 0

Ostavite komentar