Nesuglasice u EU, prekinuti razgovori oko budžeta

Evropski poslanici prekinuli su razgovore sa predstavnicima vlada članica EU u vezi sa budžetom bloka i paket u vrijednosti od 1,8 biliona evra za oporavak od pandemije virusa korona.

Svijet 08.10.2020 | 22:10
Nesuglasice u EU, prekinuti razgovori oko budžeta

Sporazum Evropskog parlamenta i vlada članica EU potreban je da se usvoji najveći finansijski podsticaj u vezi sa kojim su se evropski lideri saglasili na samitu u julu, kako bi se pomoglo evropskoj ekonomiji u doba najveće recesije ikada.

Odgađanja postizanja dogovora mogla bi dodatno da naškode ekonomiji EU, s obzirom na činjenicu da s mnogi sektori oslanjaju na novčana sredstva bloka.

Članovi Evropskog parlamenta saopštili su da nisu imali drugog izbora, već da prekinu sastanak.

U saopštenju se navodi da su potrebna dodatna novčana sredstva za finansiranje ključnih programa, uključujući infrastrukturu, odbranu i programe razmjene studenata u narednih sedam godina.

Razgovori će se nastaviti u narednim danima, a ukoliko se postigne sporazum moraće ga ratifikovati parlamenti članica EU.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Мирослав

09.10.2020 06:06

Шта,стало штанпање пара, нестало папира , мора то доћи на наплату , тако и у РС ,сваки мјесец нове паре , али тако треба ове су пуно поцјепане.

ODGOVORITE
Name

Re

09.10.2020 06:17

Koja nebuloza od komentara. Naravno da se ne mogu dogovoriti zato sto najvise traze oni koji najmanje rade vec bi samo na guzove da ih neko dotira i na kraju da vracaju oni te kredite koji posteno rade stedei bore se. Tako ti je i u RS narod radi dzaba a oni koji ne rade nista i zive na sisi budzeta uzivaju i vlada se samo iz mjeseca u mjesec zaduzuje a najvise ce najebat oni koji su radili za nista morace sve te pare da vracaju .

Name

Tacno tako

09.10.2020 06:49

Ovdje kod nas je prosto takvo, privilegovani koji nista ne radw(lazni rad) uzivaju, ma ko ih stanjcao za nas a mi vracali kroz kredite, dok oni koji rade u realnom sektoru imaju platu kao socijalnu pomoc,ne treba zaboraviti da subradnicima mnogi privatni privr. subjek. ostali duzni mnogo plata i doprinose. Ogromna nezaposlenost zbog pljacke drzave i unistene privrede je posebna prica.....

Name

Ре Ре

09.10.2020 10:34

Шта Меркелова не штампа еуре.

Name

Ре Ре

09.10.2020 10:36

Прочитај поново свој ком, и онда мој и види шта је небулоза.

Name

Ре Ре

09.10.2020 11:11

Није ти послодавац крив што радиш џаба, него ти , добијеш посао и он ти каже пола на руке пола на рачун и ти то прихватиш и шутиш, знам човјека који ради у Интегралу од оснивања и има плату и тад и сад 1300 км, 700 на руке а 600 на рачун и сад се сјетио кад треба ићи у пензију дана је изигран.