Несугласице у ЕУ, прекинути разговори око буџета

Европски посланици прекинули су разговоре са представницима влада чланица ЕУ у вези са буџетом блока и пакет у вриједности од 1,8 билиона евра за опоравак од пандемије вируса корона.

Свијет 08.10.2020 | 22:10
Несугласице у ЕУ, прекинути разговори око буџета

Споразум Европског парламента и влада чланица ЕУ потребан је да се усвоји највећи финансијски подстицај у вези са којим су се европски лидери сагласили на самиту у јулу, како би се помогло европској економији у доба највеће рецесије икада.

Одгађања постизања договора могла би додатно да нашкоде економији ЕУ, с обзиром на чињеницу да с многи сектори ослањају на новчана средства блока.

Чланови Европског парламента саопштили су да нису имали другог избора, већ да прекину састанак.

У саопштењу се наводи да су потребна додатна новчана средства за финансирање кључних програма, укључујући инфраструктуру, одбрану и програме размјене студената у наредних седам година.

Разговори ће се наставити у наредним данима, а уколико се постигне споразум мораће га ратификовати парламенти чланица ЕУ.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мирослав

09.10.2020 06:06

Шта,стало штанпање пара, нестало папира , мора то доћи на наплату , тако и у РС ,сваки мјесец нове паре , али тако треба ове су пуно поцјепане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2020 06:17

Која небулоза од коментара. Наравно да се не могу договорити зато сто највисе тразе они који најмање раде вец би само на гузове да их неко дотира и на крају да врацају они те кредите који постено раде стедеи боре се. Тако ти је и у РС народ ради дзаба а они који не раде ниста и зиве на сиси будзета узивају и влада се само из мјесеца у мјесец задузује а највисе це најебат они који су радили за ниста мораце све те паре да врацају .

Name

Тацно тако

09.10.2020 06:49

Овдје код нас је просто такво, привилеговани који ниста не радw(лазни рад) узивају, ма ко их стањцао за нас а ми врацали кроз кредите, док они који раде у реалном сектору имају плату као социјалну помоц,не треба заборавити да субрадницима многи приватни привр. субјек. остали дузни много плата и доприносе. Огромна незапосленост због пљацке дрзаве и унистене привреде је посебна прица.....

Name

Ре Ре

09.10.2020 10:34

Шта Меркелова не штампа еуре.

Name

Ре Ре

09.10.2020 10:36

Прочитај поново свој ком, и онда мој и види шта је небулоза.

Name

Ре Ре

09.10.2020 11:11

Није ти послодавац крив што радиш џаба, него ти , добијеш посао и он ти каже пола на руке пола на рачун и ти то прихватиш и шутиш, знам човјека који ради у Интегралу од оснивања и има плату и тад и сад 1300 км, 700 на руке а 600 на рачун и сад се сјетио кад треба ићи у пензију дана је изигран.