Kina optužila Ameriku da krši međunarodno pravo

Kina je danas optužila SAD za kršenje međunarodnog prava nametanjem sankcija zvaničnicima i kompanijama uključenim u vojnu gradnju Pekinga u spornom Južnom kineskom moru, ali nije dala naznake kako bi mogla odgovoriti na njih.

Svijet 27.08.2020 | 15:05
Kina optužila Ameriku da krši međunarodno pravo

- Relevantni američki akteri grubo se mešaju u unutrašnje stvari Kine, krše međunarodno pravo i međunarodne norme, koje su potpuno izvan hegemonističke logike i politike moći - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđian, prenosi AP.

Američko ministarstvo trgovine u sredu je najavilo mere protiv neodređenog broja kineskih zvaničnika i 24 kompanije zbog njihove uloge u izgradnji veštačkih ostrva za, kako navode, ostvarivanje teritorijalnih pretenzija Pekinga. Kompanije su dodate na listu koja ograničava pristup američkom izvozu bez odobrenja vlade.

- Kina će preduzeti oštre mere kako bi odlučno zaštitila legitimna prava i interese svojih preduzeća i pojedinaca - rekao je Žao.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A

27.08.2020 13:15

Jesu se nasli ko ce im reci hahahaha

ODGOVORITE
Name

izraelac

27.08.2020 19:14

A mi na balkanu znamo da je Kina najveći kršitelj prava, jer kupujemo robu krivotvorenu sa lažnim brendovima made in China... hahhahaa prevaranti pravi

ODGOVORITE
Name

Ko je uopste

28.08.2020 09:46

I uspistavio ta prava, dali Maova Kina i Sssr sa Staljinom ili ipak neke zapadne zemlje, vidi ljudska prava koje je Sssr odbio prihvatiti?

ODGOVORITE