Кина оптужила Америку да крши међународно право

Кина је данас оптужила САД за кршење међународног права наметањем санкција званичницима и компанијама укљученим у војну градњу Пекинга у спорном Јужном кинеском мору, али није дала назнаке како би могла одговорити на њих.

Свијет 27.08.2020 | 15:05
Кина оптужила Америку да крши међународно право

- Релевантни амерички актери грубо се мешају у унутрашње ствари Кине, крше међународно право и међународне норме, које су потпуно изван хегемонистичке логике и политике моћи - рекао је портпарол Министарства спољних послова Жао Лиђиан, преноси АП.

Америчко министарство трговине у среду је најавило мере против неодређеног броја кинеских званичника и 24 компаније због њихове улоге у изградњи вештачких острва за, како наводе, остваривање територијалних претензија Пекинга. Компаније су додате на листу која ограничава приступ америчком извозу без одобрења владе.

- Кина ће предузети оштре мере како би одлучно заштитила легитимна права и интересе својих предузећа и појединаца - рекао је Жао.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

27.08.2020 13:15

Јесу се насли ко це им реци хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

27.08.2020 19:14

А ми на балкану знамо да је Кина највећи кршитељ права, јер купујемо робу кривотворену са лажним брендовима маде ин Цхина... хаххахаа преваранти прави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је уопсте

28.08.2020 09:46

И успиставио та права, дали Маова Кина и Ссср са Стаљином или ипак неке западне земље, види људска права које је Ссср одбио прихватити?

ОДГОВОРИТЕ