Zdravko Mamić usijao atmosferu ovom pjesmom (VIDEO)

Mamić je izazvao buru oduševljenja među uzvanicima, usijao atmosferu do maksimuma, a video koji je u nedjelju objavio portal Grude.com je otkrio da se uz Nove fosile i Dinamova obilježja slavilo i kasnije.

Zabava 10.08.2020 | 09:36
Zdravko Mamić usijao atmosferu ovom pjesmom (VIDEO)

Prvi Dinamov čovjek i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić pojavio se prije dva dana na jednoj svadbi u Grudama te u jednom trenutku preuzeo glavnu ulogu na pozornici.

Mamić, koji sada ima prebivalište u Međugorju, zapjevao je pjesmu koju je napisao nedavno preminuli muzičar Rajko Dujmić "Košulja plava", a posebno se oduševio kada je vidio da je neko od gostiju donio Dinamovu zastavu.

Bjegunac koji je i od ranije poznat kao zabavljač na vjenčanjima izazvao je buru oduševljenja među gostima te je usijao atmosferu do maksimuma.

Međutim, ono što se može primijetiti na videu da se na ovoj svadbi baš i nisu poštovale mjere opreza koje postoje zbog pandemije korona virusa.

Gosti su bili pribijeni jedni uz druge te su grleći se euforično proslavljali vjenčanje ne mareći o socijalnoj distanci i drugim propisanim pravilima. Upitno je i da li je ograničeni broj gostiju u zatvorenom prostoru zadovoljavao striktnu naredbu kriznog štaba.

Inače, Mamić je u Bosnu i Hercegovinu pobjegao nakon što je u ljeto 2018. nepravosnažnom presudom osječkog Županijskog suda proglašen krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 15 miliona evra iz Dinama i nanošenje štete državnom budžetu od 1,5 milion evra te je osuđen na šest i po godina zatvora.

Odnekud se pojavila i zastava Dinama što je izazvalo posebne emocije kod moćnog čovjeka hrvatskog fudbala i onda je zapjevao još jednu Dujmićevu uspješnicu:

- Kako je dobro vidjeti te opet i staviti ruke na tvoja ramena, kao nekad poljubi me nježno, za ona dobra, dobra, dobra stara vremena…, pjevalo se u Grudama.

A uz to, autor “Košulje plave” je i njegov nedavno preminuli prijatelj Rajko Dujmić. I zato te posebne emocije, piše portal Grude.com.

(SB)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ha ha

10.08.2020 08:17

Zabole ga.BiH pravosuđe najgore u Evropi.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

10.08.2020 09:09

Mamić pravi bosanac

ODGOVORITE