U Srbiji 13 osoba preminulo, 383 novozaraženo

Krizni štab svakog dana u 15 časova javnosti saopštava najnoviji korona presek u Srbiji. 

Srbija 16.07.2020 | 15:26
U Srbiji 13 osoba preminulo, 383 novozaraženo

Danas je ispred Kriznog štaba najnovije podatke saopštila premijerka Ana Brnabić rekavši da je situacija izuzetno teška. 

Prema podacima u poslednjih 24 sata, u Srbiji je od korone preminulo 13, novozaraženih je 383, a na respiratorima je 177 pacijenata. 

Brnabićeva je naglasila da je veliki rast zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, posebno u poslednja dva dana što je, kako je rekla, direktna posledica okupljanja na protestima prethodnih dana uprkos apelima lekara da ljudi drže fizičku distancu jer je naš zdravstveni već ionako preopterećen i ne može da izdrži ovoliki priliv obolelih.

- Došlo na naplatu - rekla je Brnabićeva dodajući da je najveći rast zaraženih zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, a da je zadovljnija situacijom u Šapcu i Novom Pazaru gde je zabeleženo smirivanje situacije.  

Ona je podsetila da su od sutra -17. jula, na snazi nove mere Kriznog štaba i Vlade Srbije koje podrazumevaju obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, obavezno nošenje maske na otvorenom ukoliko je fizička distanca manja od metar i po, zabrana okupljanja u zatvorenom više od 10 ljudi, držanje distance od metar i po.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NR

16.07.2020 13:45

Nisu mjere vlade, utakmica i izbori. Naravno za sve su krivi protesti.

ODGOVORITE
Name

Puki 18

16.07.2020 15:35

Talas je počeo prije protesta. Protesti su počeli zbog najave policijskog časa, koji je trebao biti uveden zbog pogoršanja situacije, zar ne.

ODGOVORITE