У Србији 13 особа преминуло, 383 новозаражено

Кризни штаб сваког дана у 15 часова јавности саопштава најновији корона пресек у Србији. 

Србија 16.07.2020 | 15:26
У Србији 13 особа преминуло, 383 новозаражено

Данас је испред Кризног штаба најновије податке саопштила премијерка Ана Брнабић рекавши да је ситуација изузетно тешка. 

Према подацима у последњих 24 сата, у Србији је од короне преминуло 13, новозаражених је 383, а на респираторима је 177 пацијената. 

Брнабићева је нагласила да је велики раст забележен у Београду и Новом Саду, посебно у последња два дана што је, како је рекла, директна последица окупљања на протестима претходних дана упркос апелима лекара да људи држе физичку дистанцу јер је наш здравствени већ ионако преоптерећен и не може да издржи оволики прилив оболелих.

- Дошло на наплату - рекла је Брнабићева додајући да је највећи раст заражених забележен у Београду и Новом Саду, а да је задовљнија ситуацијом у Шапцу и Новом Пазару где је забележено смиривање ситуације.  

Она је подсетила да су од сутра -17. јула, на снази нове мере Кризног штаба и Владе Србије које подразумевају обавезно ношење маске у затвореном простору, обавезно ношење маске на отвореном уколико је физичка дистанца мања од метар и по, забрана окупљања у затвореном више од 10 људи, држање дистанце од метар и по.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

НР

16.07.2020 13:45

Нису мјере владе, утакмица и избори. Наравно за све су криви протести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуки 18

16.07.2020 15:35

Талас је почео прије протеста. Протести су почели због најаве полицијског часа, који је требао бити уведен због погоршања ситуације, зар не.

ОДГОВОРИТЕ