Oboljeli zaposleni u vladi i skupštini AP Vojvodine

Među zaposlenima u pokrajinskoj vladi i Skupštini Vojvodine ima zaraženih virusom korona, zbog čega su pojedinci u infektivnoj klinici, a drugi u samoizolaciji, objavio je novosadski portal 021.

Srbija 03.07.2020 | 21:54
Oboljeli zaposleni u vladi i skupštini AP Vojvodine

Zaražena su dva člana Vlade i nekoliko saradnika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji, navodi 021, pozivajući se na potvrdu u Vladi.

Zaraženih po saznanjima portala 021, ima i u Skupštini Vojvodine, u sekretarijatu ovog tela, a deo zaposlenih takođe je u samoizolaciji, kao i kontakti zaraženih.

Govoreći o dvoje zaposlenih koji su pozitivno testirani na virus korona, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor naveo je da su preduzete sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama.

"Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum. Skupština AP Vojvodine bila je i nadalje će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih", naveo je Pastor.

On kaže da ta ustanova od početka epidemije u Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i osobe koje su boravile u zgradi Skupštine Vojvodine.

U Vladi su naveli da su na snazi sve mere zaštite i to od početka epidemije, što podrazumeva svakodnevno nošenje maski i rukavica, merenje temperature na ulazu u Banovinu, dezinfekciju ruku na samom ulazu i druge mere koje zaposleni individualno primenjuju, prenosi 021.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kojima je potvrđen korona virus.

(Kurir.rs/FoNet/021)

Komentari / 0

Ostavite komentar