Обољели запослени у влади и скупштини АП Војводине

Међу запосленима у покрајинској влади и Скупштини Војводине има заражених вирусом корона, због чега су појединци у инфективној клиници, а други у самоизолацији, објавио је новосадски портал 021.

Србија 03.07.2020 | 21:54
Обољели запослени у влади и скупштини АП Војводине

Заражена су два члана Владе и неколико сарадника и они се налазе у кућној изолацији, наводи 021, позивајући се на потврду у Влади.

Заражених по сазнањима портала 021, има и у Скупштини Војводине, у секретаријату овог тела, а део запослених такође је у самоизолацији, као и контакти заражених.

Говорећи о двоје запослених који су позитивно тестирани на вирус корона, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор навео је да су предузете све обавезне епидемиолошке, здравствене и законске мере за поступање у таквим ситуацијама.

"Из разлога превенције, у Скупштини АП Војводине спроведене су и мере додатне заштите у односу на све остале запослене, како би се обезбедио неопходни процес рада, а могућност ширења заразе свела на минимум. Скупштина АП Војводине била је и надаље ће бити у сталном контакту са надлежним здравственим институцијама и наставити да предузима све мере како би се обезбедила безбедност и заштита здравља свих запослених", навео је Пастор.

Он каже да та установа од почетка епидемије у Србији предузима све опште и посебне мере превенције, како би се заштитили сви запослени и особе које су боравиле у згради Скупштине Војводине.

У Влади су навели да су на снази све мере заштите и то од почетка епидемије, што подразумева свакодневно ношење маски и рукавица, мерење температуре на улазу у Бановину, дезинфекцију руку на самом улазу и друге мере које запослени индивидуално примењују, преноси 021.

У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 100 пацијената којима је потврђен корона вирус.

(Курир.рс/ФоНет/021)

Коментари / 0

Оставите коментар