Detalji eksplozije: Rodbina insistirala da se stavi led

Tokom sahrane na Pravoslavnom groblju u Bečeju, u četvrtak u prepodnevnim satima, desio se nevjerovatan slučaj, kada je eksplodirao drveni sanduk u kojem se nalazilo tijelo pokojnice.

Srbija 02.07.2020 | 22:39
Detalji eksplozije: Rodbina insistirala da se stavi led

Djelići drveta, koji su se razletjeli, povrijedili su A. P. (71), iz Žablja, koja je prisustvovala pogrebu preminule rođake. Ona je, kako saznaju Novosti zadobila posjekotinu ispod oka, a ljekarska pomoć joj je ukazana u bečejskoj Hitnoj pomoći.

Nemili događaj se zbio oko 11.15 u kapeli na Pravoslavnom groblju u Bečeju, gdje se okupila rodbina sedamdesetdvogodišnje pokojnice D. G. kako bi prisustvovala posljednjem ispraćaju. Eksploziju je najvjerovatnije zbog toplote izazvao suvi led u zatvorenim plastičnim flašama, koji je bio postavljen u drveni kovčeg sa pokojnicom.

Policija je obavila uviđaj na bečejskom Pravoslavnom groblju, a kako saznaje pomenuti list, povodom ovog slučaja biće konsultovan i nadležni tužilac. U kapeli nije pričinjena šteta.

U bečejskom Komunalnom pogrebnom preduzeću, potvrđujući, za "Novosti", da se desio incident na sahrani, kažu da je flaše sa suvim ledom u kovčeg sa pokojnicom stavila njena rodbina, i da su na tome insistirali.

"Telo pokojnice je bilo u hladnjači, i kovčeg je na vreme odatle iznet u kapelu", objašnjava nam Slobodan Marjanović, poslovođa u pogrebnom preduzeću, šta se dešavalo u kapeli bečejskog Pravoslavnog groblja i dodaje da je jednom trenutku došlo do eksplozije kovčega, čiji su dijelovi povrijedili jednu od prisutnih rođaka pokojnice.

Marjanović dalje ističe da je porodici dan ranije, ali i uoči sahrane sugerisano da nema potrebe da pored tijela stavljaju plastične flaše sa suvim ledom, ali su oni to, ipak uradili.

"Rodbina je sama obezbedila i donijela te flaše i stavila u sanduk. Flaše sa suvim ledom nisu bile otvorene, a mi smo im takođe rekli da odvrnu čepove i otvore ih. Očigledno je da nisu tako postupili i desilo se šta se desilo. Mi ne praktikujemo da se to koristi, i ovo je prvi put da nam se tako nešto dogodilo", navodi Marjanović.

Poslije nemilog događaja, tijelo pokojnice je premješteno u novi drveni sanduk, te je sahrana kojoj je, kako pišu "Novosti", prisustvovalo nekoliko rođaka, obavljena.

(Novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Laki

02.07.2020 23:28

A budala boze.

ODGOVORITE
Name

Udes

03.07.2020 09:03

Je li pokojnik, Boze pomozi, povrijedjen?

Name

Marko

03.07.2020 07:17

Kako bi bilo lijepo tim bogatasima,kad ne bi umirali

ODGOVORITE
Name

Smrt fasizmu

03.07.2020 08:42

To se samo „Nebeskom narodu „moze desiti!!

Name

Smrt nacizmu

03.07.2020 09:54

Kada se za kilu kuruzovog brasna pokatolicis, ili za pola kile svinjske masti poturcis i ispises i NEBESKOG NARODA, onda vise nista dobrog ne mozes ocekivati.

Name

Mrki

03.07.2020 09:30

Znaci da je familija rekla da ubacite bobu vi bi to uradili valjda imaju pravila sta smije sta nesmije.

ODGOVORITE
Name

PERUN ILIJA

03.07.2020 09:50

Ostali samo dugmici :) Ljudskoj gluposti nikada kraja...

ODGOVORITE