Детаљи експлозије: Родбина инсистирала да се стави лед

Током сахране на Православном гробљу у Бечеју, у четвртак у преподневним сатима, десио се невјероватан случај, када је експлодирао дрвени сандук у којем се налазило тијело покојнице.

Србија 02.07.2020 | 22:39
Детаљи експлозије: Родбина инсистирала да се стави лед

Дјелићи дрвета, који су се разлетјели, повриједили су А. П. (71), из Жабља, која је присуствовала погребу преминуле рођаке. Она је, како сазнају Новости задобила посјекотину испод ока, а љекарска помоћ јој је указана у бечејској Хитној помоћи.

Немили догађај се збио око 11.15 у капели на Православном гробљу у Бечеју, гдје се окупила родбина седамдесетдвогодишње покојнице Д. Г. како би присуствовала посљедњем испраћају. Експлозију је највјероватније због топлоте изазвао суви лед у затвореним пластичним флашама, који је био постављен у дрвени ковчег са покојницом.

Полиција је обавила увиђај на бечејском Православном гробљу, а како сазнаје поменути лист, поводом овог случаја биће консултован и надлежни тужилац. У капели није причињена штета.

У бечејском Комуналном погребном предузећу, потврђујући, за "Новости", да се десио инцидент на сахрани, кажу да је флаше са сувим ледом у ковчег са покојницом ставила њена родбина, и да су на томе инсистирали.

"Тело покојнице је било у хладњачи, и ковчег је на време одатле изнет у капелу", објашњава нам Слободан Марјановић, пословођа у погребном предузећу, шта се дешавало у капели бечејског Православног гробља и додаје да је једном тренутку дошло до експлозије ковчега, чији су дијелови повриједили једну од присутних рођака покојнице.

Марјановић даље истиче да је породици дан раније, али и уочи сахране сугерисано да нема потребе да поред тијела стављају пластичне флаше са сувим ледом, али су они то, ипак урадили.

"Родбина је сама обезбедила и донијела те флаше и ставила у сандук. Флаше са сувим ледом нису биле отворене, а ми смо им такође рекли да одврну чепове и отворе их. Очигледно је да нису тако поступили и десило се шта се десило. Ми не практикујемо да се то користи, и ово је први пут да нам се тако нешто догодило", наводи Марјановић.

Послије немилог догађаја, тијело покојнице је премјештено у нови дрвени сандук, те је сахрана којој је, како пишу "Новости", присуствовало неколико рођака, обављена.

(Новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лаки

02.07.2020 21:28

А будала бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удес

03.07.2020 07:03

Је ли покојник, Бозе помози, повриједјен?

Name

Марко

03.07.2020 05:17

Како би било лијепо тим богатасима,кад не би умирали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт фасизму

03.07.2020 06:42

То се само „Небеском народу „мозе десити!!

Name

Смрт нацизму

03.07.2020 07:54

Када се за килу курузовог брасна покатолицис, или за пола киле свињске масти потурцис и исписес и НЕБЕСКОГ НАРОДА, онда висе ниста доброг не мозес оцекивати.

Name

Мрки

03.07.2020 07:30

Знаци да је фамилија рекла да убаците бобу ви би то урадили ваљда имају правила ста смије ста несмије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРУН ИЛИЈА

03.07.2020 07:50

Остали само дугмици :) Људској глупости никада краја...

ОДГОВОРИТЕ