Optuženi za ubistvo Krunića zajedno ljetovali u Neumu

U banjalučkom Okružnom sudu danas je nastvaljeno suđenje optuženima za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića. Video snimanje glavnog pretresa nije bilo dozvoljeno.

Republika Srpska 21.05.2020 | 16:33
Optuženi za ubistvo Krunića zajedno ljetovali u Neumu

Iz Okružnog suda Banjaluka takvu odluku su pravdali virusom korona, odnosno, da sudnica nije dovoljno velika da omogući fizičku  distancu od dva metra između svih prisutnih. 

U sudnici su strogo poštovane preventivne mjere zbog epidemiološke situacije – svi su morali nositi maske i rukavice i držati fizičku  distancu.  Sudnica je bila pregrađena pleksiglasom, a prilikom ulaska u sud temperatura se mjerila svima. 

Sa maskama na licu, pod jakim mjerama obezbjeđenja ''trojac'' optužen zaubistvo Slaviše Krunića uveden je na sporedni ulaz u Okružni sud. 

Danas su saslušana dva svjedoka, od kojih je jedna vanbračna supruga Željka Kovačevića, koji je ubijen tokm napada na Krunića.

Jelena Džinkić potvrdila je da su 2018. godine ljetovanje u Neumu proveli porodično, zajedno sa Đukanovićem i njegovom porodicom, ali i sa Baldom i njegovom suprugom. 

Nekoliko sati prije nego što je ubijen Krunić, prisjetila se Džinkićeva, Kovačević je ispred stana dovezao njihovu kćerkicu, a on je negdje otišao. Na dan kada jeubijen Slaviša Krunić, supruga je, kaže, vidjela poslednji put u jutarnjim časovima. 

''Vidjela sam ga dok je spavao. Morala sam ujutro na posao, a Željko je ostao u stanu sa naše dve maloljetne ćerke. To je bio posljednji put da sam vidjela Željka. Da je ubijen saznala sam tek u 9 ujutro sledećeg dana, kada me nazvao jedan od radnika'' - izjavila je pred Sudom nevjenčana supruga Željka Kovačevića, Jelena Džinkić.

 Svedočenje Željke Gajić, supruge Rodoljuba Gajića  je odgođeno, jer je prilikom ulaska u Sud utvrđeno da ima temperaturu.

"Zbog trenutne epidemiološke situacije i pojačanih mjera nije joj bilo dozvoljen ulazak u sudnicu. Svjedočila je i Dragana Kosić, generalni direktor ''Sektor sekjuritija''. Informacije o prijetnjama koje je navodno dobijao Slaviša Krunić bile su kako je izjavila na nivou ''rekla –kazala''. 

Prema optužnici, Đukanović i Baldo su organizovali i pripremili zločin zajedno sa Kovačevićem.

U optužnici je navedeno da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip. Emilio Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, radnika "Sektora"i lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.  

BN TV 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

21.05.2020 15:34

Stalno se govori o izvršiocima a ne i o naručiocima ubistva.

ODGOVORITE
Name

XL

21.05.2020 16:29

Provjerite dali im je neko rezervisao i uplatio ljetovanje?

ODGOVORITE
Name

Re

21.05.2020 17:12

Naravno da jeste. Sitne pokvarene duše ubiše onakvu ljudinu. Sram vas bilo i vaših pokoljenja koja će biti žigosana nevinom krvlju Slaviše.

Name

Če za Re

21.05.2020 20:04

Čovjece pokrij se po ušima i nazad na manjaču!

Name

Ogorcena

21.05.2020 20:28

BAGRA DOZIVOTNE KAZNE UBISE COVJEKA KO SU NARUCIOCI

ODGOVORITE