Оптужени за убиство Крунића заједно љетовали у Неуму

У бањалучком Окружном суду данас је настваљено суђење оптуженима за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића. Видео снимање главног претреса није било дозвољено.

Република Српска 21.05.2020 | 16:33
Оптужени за убиство Крунића заједно љетовали у Неуму

Из Окружног суда Бањалука такву одлуку су правдали вирусом корона, односно, да судница није довољно велика да омогући физичку  дистанцу од два метра између свих присутних. 

У судници су строго поштоване превентивне мјере због епидемиолошке ситуације – сви су морали носити маске и рукавице и држати физичку  дистанцу.  Судница је била преграђена плексигласом, а приликом уласка у суд температура се мјерила свима. 

Са маскама на лицу, под јаким мјерама обезбјеђења ''тројац'' оптужен заубиство Славише Крунића уведен је на споредни улаз у Окружни суд. 

Данас су саслушана два свједока, од којих је једна ванбрачна супруга Жељка Ковачевића, који је убијен токм напада на Крунића.

Јелена Џинкић потврдила је да су 2018. године љетовање у Неуму провели породично, заједно са Ђукановићем и његовом породицом, али и са Балдом и његовом супругом. 

Неколико сати прије него што је убијен Крунић, присјетила се Џинкићева, Ковачевић је испред стана довезао њихову кћеркицу, а он је негдје отишао. На дан када јеубијен Славиша Крунић, супруга је, каже, видјела последњи пут у јутарњим часовима. 

''Видјела сам га док је спавао. Морала сам ујутро на посао, а Жељко је остао у стану са наше две малољетне ћерке. То је био посљедњи пут да сам видјела Жељка. Да је убијен сазнала сам тек у 9 ујутро следећег дана, када ме назвао један од радника'' - изјавила је пред Судом невјенчана супруга Жељка Ковачевића, Јелена Џинкић.

 Сведочење Жељке Гајић, супруге Родољуба Гајића  је одгођено, јер је приликом уласка у Суд утврђено да има температуру.

"Због тренутне епидемиолошке ситуације и појачаних мјера није јој било дозвољен улазак у судницу. Свједочила је и Драгана Косић, генерални директор ''Сектор секјуритија''. Информације о пријетњама које је наводно добијао Славиша Крунић биле су како је изјавила на нивоу ''рекла –казала''. 

Према оптужници, Ђукановић и Балдо су организовали и припремили злочин заједно са Ковачевићем.

У оптужници је наведено да су убиство извршили Ђукановић и Ковачевић, који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип. Емилио Балдо је био осматрач и дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу. Гајића, радника "Сектора"и лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства.  

БН ТВ 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

21.05.2020 15:34

Стално се говори о извршиоцима а не и о наручиоцима убиства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21.05.2020 16:29

Провјерите дали им је неко резервисао и уплатио љетовање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2020 17:12

Наравно да јесте. Ситне покварене душе убише онакву људину. Срам вас било и ваших покољења која ће бити жигосана невином крвљу Славише.

Name

Че за Ре

21.05.2020 20:04

Човјеце покриј се по ушима и назад на мањачу!

Name

Огорцена

21.05.2020 20:28

БАГРА ДОЗИВОТНЕ КАЗНЕ УБИСЕ ЦОВЈЕКА КО СУ НАРУЦИОЦИ

ОДГОВОРИТЕ