Preko 100 državljana BiH zarobljeno na kruzeru

Državljani Bosne i Hercegovine i Srbije, koji se trenutno nalaze na brodu Carnival Brezze kompanije „Carnival Cruise Line“ javili su se medijima i tvrde da već nekoliko dana se odgađaju njihovi povratci u matične zemlje.

Bosna i Hercegovina 18.05.2020 | 13:18
Preko 100 državljana BiH zarobljeno na kruzeru

Na ovom kruzeru nalazi se 113 državaljna BiH koji su trebali već 7. maja vratiti se u BiH.

Državljani BiH i Srbije kažu da od nadležnih nisu dobili odgovore na konkretna pitanja. Među državljanima BiH nalaze se osobe iz Banjaluke, Tuzle, Jablanice, Brčkog, Zenice i ostalih gradova BiH.

Iz kompanije „Carnival Cruise Line“ kažu da rade sve što mogu da vrate sve članove posade kući te da sarađuju s vlastima na planu za iskrcavanje flote.

– S obzirom na ograničenja putovanja, postoji niz komplikovanih faktora. Prošle sedmice „Carnival Cruise Line“ izdao je saopštenje o našim aktivnostima što se tiće repatrijacije i očekujemo da će se u narednih nekoliko sedmica 26.000 članova našeg tima vratiti kući. Slične aktivnosti su u toku i za druge firme pod krovom „Carnival Corporation“.

Mi i dalje brinemo o našim članovima posade, uključujući osiguravanje WiFi-ja za njih kako bi ostali u kontaktu sa svojim najmilijima kod kuće. Mi marljivo radimo na rješavanju problema i obavještavamo članove naše posade – poručili su iz kompanije „Carnival“.

Kruzer je stigao u Sautempton

(Avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

komsija

18.05.2020 11:57

Sva gospoda sa 450.-KM mjesecno. Super je bilo.

ODGOVORITE
Name

Stane

20.05.2020 21:01

Imaju li sta jes'...da im stogoderce posaljemo preko vlade...al nas je strah da to zohari ne pojedu...

ODGOVORITE