Počelo testiranje 11 miliona stanovnika Vuhana na koronu

U Vuhanu je danas počelo testiranje svih 11 miliona stanovnika, a prvi građani stajali su više od sat vremena u redu na kiši.

Svijet 14.05.2020 | 21:10
Počelo testiranje 11 miliona stanovnika Vuhana na koronu

Zdravstveni stručnjaci ocjenjuju da je ovako testiranje bez presedana. Testiranje se vrši zasad na četiri lokacije. Prioritet će imati zaposleni u prosvjeti, zdravstvu, saobraćaju i trgovinama, vladini zvaničnici i građani koji dolaze iz inostranstva.

Vlasti u Vuhanu gdje je počela pandemija prošle godine i gdje je bilo 80 odsto svih zaraženih u Kini počele su ove nedjelje kampanju testiranja pošto se zbog nekoliko novih slučajeva zaraze javila bojazan od drugog talasa infekcije, prenosi Rojters.

Vuhan je u aprilu izašao iz karantina koji je trajao 76 dana. Ipak, strahuje se od mogućih asimptomatskih slučajeva. Dnevno može da se testira 100.000 ljudi.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DOKTOR

14.05.2020 19:53

KAKAV CRNI VIRUS. OVO JE TESKA BOLEST U MOZGU VLASTI U KINI. E OVO HOCE DA NAMETNU CIJELOM SVIJETU. STIJ U REDU DANIMA NA KISI, PRVO MORAS SE TESTIRAT, PA TAKO I VAKCINISAT, ONDA CIPOVAT. JOJ JEST FINO UMRIJETI UZDIGNUTE GLAVE.

ODGOVORITE
Name

Andric

14.05.2020 20:03

Hahaah,cuj sto hiljada dnevno,to znaci da ce se svi uspjeti testirati za 4 mjeseca,pa onda opet na red dodjes.Pa u toku ta cetiri mjeseca se mozes razboliti i ozdraviti tri puta.Pa kakve su ovo nebuloze,ovo i djeca u trecem osnovne ne bi predlozila...

ODGOVORITE