Почело тестирање 11 милиона становника Вухана на корону

У Вухану је данас почело тестирање свих 11 милиона становника, а први грађани стајали су више од сат времена у реду на киши.

Свијет 14.05.2020 | 21:10
Почело тестирање 11 милиона становника Вухана на корону

Здравствени стручњаци оцјењују да је овако тестирање без преседана. Тестирање се врши засад на четири локације. Приоритет ће имати запослени у просвјети, здравству, саобраћају и трговинама, владини званичници и грађани који долазе из иностранства.

Власти у Вухану гдје је почела пандемија прошле године и гдје је било 80 одсто свих заражених у Кини почеле су ове недјеље кампању тестирања пошто се због неколико нових случајева заразе јавила бојазан од другог таласа инфекције, преноси Ројтерс.

Вухан је у априлу изашао из карантина који је трајао 76 дана. Ипак, страхује се од могућих асимптоматских случајева. Дневно може да се тестира 100.000 људи.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДОКТОР

14.05.2020 19:53

КАКАВ ЦРНИ ВИРУС. ОВО ЈЕ ТЕСКА БОЛЕСТ У МОЗГУ ВЛАСТИ У КИНИ. Е ОВО ХОЦЕ ДА НАМЕТНУ ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ. СТИЈ У РЕДУ ДАНИМА НА КИСИ, ПРВО МОРАС СЕ ТЕСТИРАТ, ПА ТАКО И ВАКЦИНИСАТ, ОНДА ЦИПОВАТ. ЈОЈ ЈЕСТ ФИНО УМРИЈЕТИ УЗДИГНУТЕ ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

14.05.2020 20:03

Хахаах,цуј сто хиљада дневно,то знаци да це се сви успјети тестирати за 4 мјесеца,па онда опет на ред додјес.Па у току та цетири мјесеца се мозес разболити и оздравити три пута.Па какве су ово небулозе,ово и дјеца у трецем основне не би предлозила...

ОДГОВОРИТЕ