Dukić opominje Viškovića: Evo šta mu je sumnjivo!?

Predsjednik kompanije "Boksit" Milići Rajko Dukić ponovo je kritikovao vlast u Republici Srpskoj, uputivši žestoke kritike na račun Vlade RS na čijem čelu je njegov blizak saradnik iz prethodnog perioda Radovan Višković. Dukić zamjera vladi zbog kupovine poslovnih prostora, namještaja, opreme, bolnice...

Republika Srpska 24.04.2020 | 16:38
Dukić opominje Viškovića: Evo šta mu je sumnjivo!?

Dukićevo obraćanje prenosimo u cijelosti:

-Korona virus, kao nepoznata, veoma opasna pošast, zahvativši kompletnu planetu, pokazala je pravo lice ljudskog roda, njegovu nedograđenost, nedovršenost i nemoć, sa jedne strane, a sa druge, osionost, pohlepu, bahatost, silu, grabežljivost, nesolidarnost, bespomoćnost, nemoral itd. To što je prisutno, na globalnom nivou, može se sagledati i na određenim regionalnim, ili mikro prostorima.

Nevolje i problemi, bilo na ličnom nivou, ili širem društvenom, su i te kako test umijeća, snalažljivosti, snage, moći, pameti, organizovanosti, poštenja itd. U nevoljama, kao što je i pandemija, koja je zahtvatila i Republiku Srpsku, ne mogu da se ne složim da su preduzete sve mjere da se, prije svega, zaštiti zdravlje stanovništva.

S druge strane, mislim da neću pogriješiti, ako kažem da postoje dobre namjere, da se sačuvaju privredni i radni resursi, da se pomogne da opstanu i da se oporave, kada za to dođe vrijeme.

Međutim, znajući da je, zbog značajnog pada privredne aktivnosti, s jedne strane i sa druge strane, zbog dodatnih obaveza, budžet u značajnom deficitu, ne mogu da prihvatim, ni kao građanin a ni kao Predsjednik kompanije i grupacije „Boksit“, koju čini sedam pravnih subjekata, sa planiranim prihodom od 129 miliona KM, u ovoj godini, sa 1000 zaposlenih, odričući se potrebe za bilo kakvim subvencijama iz budžeta, iako učestvujemo, u značajnoj mjeri, u njegovom punjenju, da se troše budžetska sredstva, na ono što u ovom vremenu nije neophodno, ili je manje potrebno, u odnosu na druge potrebe.

Tako, na primjer, niti je vrijeme, a niti potreba, da se ulaže u poslovne prostore, za potrebe organa vlasti i određenih institucija, imajući, pri tome, ne samo u vidu, činjenicu, da je stotine miliona, prethodnih godina, uloženo u izgradnju i adaptaciju desetine hiljada kvadrata poslovnih prostora, u Banja Luci, da prije svega, institucije, za koje je namjenjeno 32,3 miliona, kao što su Republički zavod za statistiku, Pravobranilaštvo, Ustavni sud, pravoslavni duhovni centar u Mrkonjićima, Centar za obuku Zalužani, imaju više nego pristojan prostor, koji sada koriste.

Ulaganje u objekte, u Rajskoj dolini, namještaj, oprema, adaptacija, cca 3,5 miliona, u vrijeme kada i drugi značajni sadražaji na Jahorini, u okviru Olimpijskog centra, u koji je uloženo desetine milona maraka, sredstava iz budžeta, kao i privatni sadržaji, nisu u upotrebi, je besmisleno i nepametno.

Kad je već u pitanju Olimpijski centar, odnosno Jahorina, građani zaslužuju odgovor, šta je sa hotelom Bistrica, da li je tačno da, umjesto, kako je najavljivano, od najodgovornijih u Republici Srpskoj, kada je isti privatizovan, da će to biti hotel ekstra sadržaja i kvaliteta, u rangu brenda Kempinski, obzirom da informacije postoje, da je 70 zaposlenih otpušteno i da su im rješenja uručena putem pošte, na kućne adrese.

Kompanija, koja je kupila hotel, bila je favorizovana i trebala je da postane vlasnik fabrike „Alumina“ iz Zvornika i Pavlović banke iz Bijeljine.

Odustajanje od kupovine helikoptera je toliko smisleno koliko je bilo i besmisleno, da se isti kupuje, jer je, od 9,2 miliona maraka, koliko je trebao da košta, mogla svaka lokalna zajednica, u okviru Republike Srpske, dobiti cca 150.000 KM, pomoći.

Slično je sa kupovinom pokretne bolnice, koja umjesto 3,6 miliona, koliko je bilo javno saopštenje, po odluci Vlade, od 16.04. ove godine, košta 4,287.880 KM. Nameće se i pitanje, gdje će biti, čemu će služiti, kada će i da li će biti u funkciji, obzirom da smo, ulažući stotine milione maraka, izgrdili zdravstvene ustanove, neke i dobro opremili, koje su nedovoljno iskorištene.

Kada je u pitanju bolnica, interesuje me, od koga i kako je kupljena, jer postoje razne informacije i špekulacije, koje dovode u vezu određene ministre sa domaćim i stranim diskutabilnim poslovnim partnerima.

Izdvajanje 20 miliona, sredstava Vlade, preduzeću „Prointeru“, iz Banja Luke, da radi određene aplikacije za tehničke preglede je takođe diskutabilno, bar ne u ovo vrijeme iako smatram i znam, obzirom da i Sistem kojim rukovodim koristi te usluge, da je to potrebno, ali sve u svoje vrijeme.

Iako je stara 2000 godina, izreka Cicerona i sada je aktuelna jer opisuje stanje u Društvu.

Siromah radi.

Bogataš iskorištava prvog.

Vojnik brani obojicu.

Poreznik plaća za svu trojicu.

Skitnica se odmara za prethodnu četvoricu.

Pijanac pije za svu petoricu.

Bankar potkrada svu šestoricu.

Advokat svađa prethodnu sedmoricu.

Ljekar ubija svu osmoricu.

Grobar sahranjuje svu devetoricu.

Političar živi na račun prethodne desetorice.

Kada je u pitanju Kompanija „Boksit“, Ciceronova izreka, koja se odnosi na redni broj 7, nije primjenjiva, jer su sa poslovnim bankama sklopljeni poslovni aranžmani, od obostrane koristi", navodi Dukić u tesktu objavljenom na portalu kompanije "Boksit" Milići.

(BN)

Komentari / 70

Ostavite komentar
Name

Nikola

24.04.2020 15:03

Iako je čudak,nepredvidiv i diktator,ali ovaj put je u pravu!

ODGOVORITE
Name

REE

24.04.2020 15:39

ZREO ZA ISPOVJEDANJE I POKAJANJE

Name

Marcone

24.04.2020 15:59

A neke cudne reakcije,od ovog robovlasnika do Draskovica.Slazem se da je u pravu,al to je neka reakcija sto je nanjusio pad ove vlasti.Nema drugog objasnjenja.A bolnica je kupljena od kompanije "Trotters Independent"?

Name

Re

24.04.2020 16:08

Kako da ne. Drzava nece vise da trpi lopovluk trazi izmirenje obaveza a on bi dozivotno da se ponasa kako hoce. Nekome das prst a on hoce cijelu ruku. Greska je napravljena davno ali je bolje i sada otkloniti nego nikako.

Name

ITC

24.04.2020 16:27

Kako do 100-150miliona KM potrebnih za saniranje steta od strane Corone, kao i krize koja nam sledi. Navescu samo nekoliko nepotrebnih i visestruko preplacenih sofverskih projekata: 17 milion KM - Sume RS - SAP = Prointer 4.5 miliona KM - Putevi RS - SAP = Prointer 23 miliona KM - Fond Zdravstva RS = MMSCODE (Kaja i Tegeltija) 14.5 miliona KM - EPRS=Dwelt (Skrbicev zet) 20 miliona KM - Ministarstvo saobracaja za registaciju vozila = Prointer -------------------------------------------------------- 79 miliona KM Za novi softver partijskim firmama i pljackasima se daje 78.5 miliona KM a pri tome sva ova navedena javna preduzeca, fondovi i institucije mogu da rade i narednih godina na softveru na kojem sada rade. Jos nekoliko desetina miliona se moze uzeti na planiranim, dogovorenim i budzetiranim projektima ovih tajkunski firmi Prointer, Lanaco, MMSCODE, Planetsoft, Dwelt. Ove firme su samo u prosloj godini, 2019, uzele preko 100 miliona KM u javnim preduzecima, fondovima i institucijama RS. Ove firme ne rade za privatne kompanije, strane kompanije, strane institucije u RS, nego samo kolju RS. Takodje, u ovoj godini planirana je nabavka oko 100 miliona novih poslovnih prostora za agencije, javna preduzeca i sl o cemu naravno odlucuje veliki Baja jer kum Radisic zavrsava novi dio zgrade itd. Dukic upravo govori o tome,ali tesko da ce Baja odustati od toga je Bajin kum zavrsava zgradu za kuju svi znamo cija je zapravo, ulozene su pare i neko mora da plati, a platice RS.

Name

Мујо

24.04.2020 17:20

Дукић, одједном анђео.

Name

Re

24.04.2020 17:46

A da NAPUSTIŠ,DODIKOV REKTUM,AAAA?

Name

Poslednji kineski car

24.04.2020 17:55

Zapamtite da se vlast, a pogotovo ova neće srušiti bez "Trojanskog konja". Sjetite se SDS-ove vladavine, slično je bilo kao sada, onda Centrex, danas Prointer i sl. Samo je kraće trajalo i postojala je Biljana Plavšić koja je imala veća mu*a od svih muškaraca. Kako vidim sada bi Drašković, Dukić, možda i još neko htjeli da budu Biljana.

Name

Tacno ITC

24.04.2020 18:41

BANDITI, mijenjaju vise programe no osiromaseni gradjani ves na sebi.

Name

Uhh

24.04.2020 19:02

Dukicu ti si ovog dispecera poslao na rukovodno mjesto.

Name

Mladen G

24.04.2020 20:19

Pa zar ti nije dosta sto ti je Visković dao 200 000 km iz Fonda Solidarnosti za tu tvoju privatnu bolnicu i to jos pre korone sto malo ne pricas o tome ,ajde demantujte ti ili načelnik

Name

Zanimljivo

24.04.2020 21:36

"Sto ti je Viskovic dao"! Strasno, o kakvoj se to privatnoj prciji radi? Je li to RS?!

Name

Dragan

25.04.2020 04:14

Pukla tikva i Dúki prevrnuo canak odakle su sva troica kusala pohlepni Dodo sav se umazo

Name

Milan

25.04.2020 05:34

Dukic je bio glavni igrac za rusenje Karadzica i dovodjenje Dodika.Izgleda da je pokrenuta masinerija za rusenje Dodika.

Name

Darko

25.04.2020 05:45

Pukla tikva svi ste isti sudio vam sveti. Djordjije

Name

Snezan

25.04.2020 05:49

Šta se u njemu prelomili vjerojatno ga je udario sv. Djordjije kangaroo u glavu

Name

Rajko od Zvornika?

24.04.2020 15:08

Rajko izosatao si iz podjele kolača? Pa zar ti da morališeš? Koji su ti motivi Rajkane? Radnici, djeca, seljaci njihovo dobro? E Rajkane prikaži imovinu I račune u inostranstvu, koliko si pozajmica dao bez propisa? Rajkane sam sise namjestio? Koliko je majki zaplakalo zbog zbog tebe, koga nosiš na duši Rajkane? Pješčanik samo što nije iscurio!

ODGOVORITE
Name

Zoka od Loznice

24.04.2020 16:11

Jes to ti, debeli?

Name

Industrijska Milicija

24.04.2020 15:09

Dukiću jesi ti podjelio po 1000 maraka svojoj policiji.

ODGOVORITE
Name

Srb in

24.04.2020 15:35

Hahaah. Svaka čast

Name

someone

24.04.2020 17:40

da li će ovi ljudi koji su dobili virus i odležali,dobiti po 1000km?ipak su oni najugroženiji bili.

Name

someone

24.04.2020 15:12

zna brko da je jedjna viskoviceva obaveza kao premijera da podigne platu

ODGOVORITE
Name

Goran

24.04.2020 15:14

Ovaj je nesto osjetio, pa sad kritikuje snsd ,ja nisam s njima ja sam posten.

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

24.04.2020 15:41

Osjetio nešto.Ima on dobrih insajdera svugdje ,jer ima para.Očito se nešto sprema jer i on i Drašković pričaju protiv vlasti.

Name

Stari lisci

24.04.2020 18:38

Naravno.

Name

Re

24.04.2020 20:00

On i Draskovic uvijek pred svake izbore pricaju protiv SNSDa, a onda im upumpaju pare za kupovinu izbora. Totalno izlizano i ne pali vise. Mozda da probaju zivot dati za RS

Name

Vječiti opozicionar

24.04.2020 15:14

Snsd, puca po šavovima, brod sa razbijačima Republike Srpske tone, a pacovi kritikuju za šta su i sami odgovorni i vjerovatno će bježati i još više urušavati potonji brod.

ODGOVORITE
Name

Era

24.04.2020 15:17

Ko je ovog istisnuo. Primetio posle 30 godina da moral nije bas na visini. Je li i ovaj izgmizao ispod SNSD kamena.

ODGOVORITE
Name

Drago

24.04.2020 15:17

Ovo je odlicno. Sto bi rekli, pravo u celo...

ODGOVORITE
Name

Rs

24.04.2020 15:25

Bravo za hrabrost i ISTINU

ODGOVORITE
Name

555

25.04.2020 16:39

Ništa im ne vjerujem, taktika za izbore, šta je sve papač Čavić govorio protiv Dode i kupi ga ko kilu soli, bitange i lopine stare.

Name

Dada

24.04.2020 15:57

Samo TAJKUNI mogu promijeniti ovu GAMAD...

ODGOVORITE
Name

Srb in

24.04.2020 15:58

Sad će Rajko organizovati lokalni referendum u Milićima da smijene Radovana. Neće mu oprostiti što ga je oladio s bolnicom. Hahaha

ODGOVORITE
Name

Milan

24.04.2020 16:03

Vama je baš žao Rajka a kada je prije par godina bio žrtva razbojnika onda ste prenosili njegovu sliku sa umotanim zavojima oko glave i ismijavati se na njegov račun i o njemu pisali tako ružno da ni pas s maslom nebi pojeo. Profitirali ste na tuđoj nesreći, samo znajte da onako kako radis tako ti se i vrati.

ODGOVORITE
Name

Re

24.04.2020 17:46

Najviše nam je žao Milana

Name

treca stavka

24.04.2020 16:10

poreznik placa za svu trojicu, imal tebe u toj trojici gdje Dukicu,

ODGOVORITE
Name

Re

24.04.2020 17:01

Ako se njemu bude vracalo u paklu ce da gori pas

Name

Василије

24.04.2020 16:19

Gospodinu Dukiću predlažem da novac sa svojih računa prebaci na račune kompanije Boksit i to podijeli radnicima. Svu nepotrebnu imovinu da rasproda i uplati u fond razvoja Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Milodrnd Kodud

24.04.2020 16:21

Čim Rajko kritikuje SNSD, nešto je osjetio. Stari je to lisac. Došlo vrijeme za promjenu dresa. Bahat jeste, bezobrazan jeste ali glup nikako

ODGOVORITE
Name

Kod nas ssve to moze

24.04.2020 16:24

Sagledati, u svoj svojoj snazi na malom prostoru.....

ODGOVORITE
Name

Penzioner

24.04.2020 17:02

I ako nikad nisam podrzavo Rajka Dukica za ovo sto je izgovorijo je cista desetka

Name

Goran

24.04.2020 18:04

Mora da ih je Dodo stisno i njega i Draskovica za pare koje duguju poreskoj pa se sad okrecu protiv, sve je to sljam.

Name

Milidrag

25.04.2020 16:42

Ista je to bagra, kao i ovi koje kritikuju, lopovska posla.

Name

Domi

24.04.2020 16:40

Ovaj bar ima petlju da kaze istinu,za razliku od uvlakaca!Svaka cast Rajkane!

ODGOVORITE
Name

Hmm, razmišljam..

24.04.2020 16:43

Ka se on digao protiv vlasti i ovaj Drašković,nešto se krupno preko brda valja..

ODGOVORITE
Name

Миливоје из Лакташа

24.04.2020 16:58

Ако овај човјек води гигант од 1.000 запослених онда је више него јасно да има право да говори и да критикује. Годинама човјек води фирму,уплаћује обавезе у буџет,исплаћује плате и још сада у кризи не кука и не тражи ништа. Шта хоћете још? Да ћути и гледа шта се ради па би многима био добар. Колико ме сјећање служи он се често јавља и увијек правилно критикује власт што многи не смију ни помислити а камоли рећи. Да ли је богат или није то ме не занима као и да ли је плаћао порезе и то ме не занима. О томе у нормалном друштву мисле државни органи а не он. Оно што је битно то је да он има пуно право да говори и упозорава власт јер води годинама успјешно велику фирму. Да ли неки њега воле или не ирелевантно је.

ODGOVORITE
Name

Fico

24.04.2020 17:09

Koga ti opominjes diktatoru pokrise tim klempavim usima i cuti olosu matori pedofilu senilni.

ODGOVORITE
Name

Maja

24.04.2020 17:48

Dukicu nisi vise Cvjetko, sad si Milivoje

Name

Bolnica

24.04.2020 17:15

Pored sportskih dvorana i praznih skola u svakoj opstini kuipovati mobilnu bolnicu je ravno veleizdaji. Da je tuzilastvo depolitizovana i da vecina tuzilaca nije korumpirana vec bi bio predmet formiran.

ODGOVORITE
Name

Ma to ce biti

24.04.2020 18:44

Sverc-komerc, jednom se zaradilo, za koliko god se proda nije niko iz djepa platio, niko nece ni znati....

Name

.

24.04.2020 17:17

BN i Nebojsa V. potpuno ogolise nakaradni sistem,i ovaj rajko je njihov sistemski igrac,ali spasava sto se spasit moze .vidi da su gotovi

ODGOVORITE
Name

Haha

24.04.2020 17:49

Jel bolnica kupljena od Dela i Rodnija Trotera

Name

Da

24.04.2020 17:33

Pola komentara ide u tom smjeru,da bi Rajkov monolog i recitacja,mogli biti uvod u totalni obrt i da bi dzelati zemlje i naroda mogli dobiti ono sto su posijali.Ta brutalna istina o njihovom kriminalu bice gora od bilo kakvog zemljotresa,s tim sto ce ga samo oni osjetiti,ako Bog da.Amin.I da nastupi mir za opljackani narod.Gospodin,kako ga mnogi nazvase :Rudonja,u svojoj bahatosti,kaze da ga sankcije Amerike ne interesuju -naravno!On ima nas u R.Srpskoj,koje redovno pljacka,pa ne treba njemu Amerika!Ima on,dovoljno.

ODGOVORITE
Name

555

25.04.2020 17:00

Svaka ti je na mjestu, ali ne znam koji je to mentalni sklop kod tih birača kad vide kako se bahate narodnim parama i doslovno se smiju u lice, zar smo toliko glup i usran narod da to godinama trpimo a oni sve bahatiji i bahatiji.

Name

Art

24.04.2020 17:49

Znaci alumina prodata

ODGOVORITE
Name

Laki

24.04.2020 18:04

Olos jedan on nesto prica

ODGOVORITE
Name

Snsd

24.04.2020 18:15

Pa kod nas se samo rade SOFTVERI I ostale gluposti??? A industrija, privreda, ugostiteljstvo i ostalo???

ODGOVORITE
Name

Dajte ljudi

24.04.2020 18:35

Od kad znam za sebe, on kritikuje i pise otvorena pisma. Dzombica je kritikovao. Na ovo moze da se primi samo naivac

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

24.04.2020 18:40

BANDITU ČEKA TE ZENICA ZA SVE ŠTO SI POKRAO MORAČEŠ DOKAZATI SVAKU MARKU I NJENO PORJEKLO.... NAROD REPUBLIKE SRPSKE ČEKA PRAVDU I ISTINU...... GOTOV SI....

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

24.04.2020 18:54

A gdje si ti,na kom rednom broju 1 -10 ili su svi tvoji !!!!

ODGOVORITE
Name

Rajko Žugić

24.04.2020 18:59

Koji je ovo prevarant ljudi!!!Zamislite on djeli lekcije o poštenju?Taj čovjek je stekso enormno bogastvo na izuzetno sumnjiv način,uništio je i protjerao na stotine porodica koje su radile u njegovoj kriminalnoj kompani,samo zato što nisu htjeli da misle kao on!!!

ODGOVORITE
Name

Srb in

24.04.2020 20:36

Rajkane, sve je jasno kao dan. Krenula kola nizbrdo.

Name

BORAC VRS 45 MJESECI

24.04.2020 19:18

MALA BARA MNOGO KRAKODILA SAMICESE POJESTI . DODIK NEMA VISE STA PRODAVAT NEMA KREDITA 330 MILIONA EVRA STOSU DOBILI TOJE KORONA VIRUS SPASLA. CIMECE RS ISPLATIT PENZIONERE AKO NEMA KREDITA. JELSE PROSIO KOD VUICA SVE I SVASTA CIMJE POCELA PANDEMIJA. RS IMALA UBUDETU GO PISTOLJ BANDA CRVENA. KAD POCINJE PJESME USATORU DASE PENZIONERI OMRSE .

ODGOVORITE
Name

Ne radi se to o penzionerima

24.04.2020 21:27

I dvije, tri KM.....

Name

GANDRA

24.04.2020 19:54

I diktatori nekad nesto korisno napisu,tj. poucno.

ODGOVORITE
Name

Marko

24.04.2020 22:17

Svaka čast Rajku i Rodoljubu!!! Puna podrška i ako se ova kradja nevidjena ne zaustavi, ide ekonomski potop!!!!

ODGOVORITE
Name

Radovan

25.04.2020 05:57

Ne vjerujte mu ništa sekta svake godine izbaci igrača da pokupi glasove i preda Milokradu

ODGOVORITE
Name

Sam se z......

25.04.2020 08:37

Ovo on i Višković udaraju na Dodika da se neko ne dosjeti.Čim helikopter sleti,nakon što je tri puta kružio da seljaci vide,osvane pismo.Jer Višković je već umislio da je bitan kao "premijer"

ODGOVORITE
Name

Pop jovica

25.04.2020 08:56

Rat saopstenjima izmedu crvene sekte i njenih tajkuna ulazi u dramaticnu fazu! Izgleda da su tajkuni nanjusili pad ove nesretne vlasti!

ODGOVORITE
Name

Persa

25.04.2020 17:48

Sve je u pravu sto poato!

ODGOVORITE