Дукић опомиње Вишковића: Ево шта му је сумњиво!?

Предсједник компаније "Боксит" Милићи Рајко Дукић поново је критиковао власт у Републици Српској, упутивши жестоке критике на рачун Владе РС на чијем челу је његов близак сарадник из претходног периода Радован Вишковић. Дукић замјера влади због куповине пословних простора, намјештаја, опреме, болнице...

Република Српска 24.04.2020 | 16:38
Дукић опомиње Вишковића: Ево шта му је сумњиво!?

Дукићево обраћање преносимо у цијелости:

-Корона вирус, као непозната, веома опасна пошаст, захвативши комплетну планету, показала је право лице људског рода, његову недограђеност, недовршеност и немоћ, са једне стране, а са друге, осионост, похлепу, бахатост, силу, грабежљивост, несолидарност, беспомоћност, неморал итд. То што је присутно, на глобалном нивоу, може се сагледати и на одређеним регионалним, или микро просторима.

Невоље и проблеми, било на личном нивоу, или ширем друштвеном, су и те како тест умијећа, сналажљивости, снаге, моћи, памети, организованости, поштења итд. У невољама, као што је и пандемија, која је захтватила и Републику Српску, не могу да се не сложим да су предузете све мјере да се, прије свега, заштити здравље становништва.

С друге стране, мислим да нећу погријешити, ако кажем да постоје добре намјере, да се сачувају привредни и радни ресурси, да се помогне да опстану и да се опораве, када за то дође вријеме.

Међутим, знајући да је, због значајног пада привредне активности, с једне стране и са друге стране, због додатних обавеза, буџет у значајном дефициту, не могу да прихватим, ни као грађанин а ни као Предсједник компаније и групације „Боксит“, коју чини седам правних субјеката, са планираним приходом од 129 милиона КМ, у овој години, са 1000 запослених, одричући се потребе за било каквим субвенцијама из буџета, иако учествујемо, у значајној мјери, у његовом пуњењу, да се троше буџетска средства, на оно што у овом времену није неопходно, или је мање потребно, у односу на друге потребе.

Тако, на примјер, нити је вријеме, а нити потреба, да се улаже у пословне просторе, за потребе органа власти и одређених институција, имајући, при томе, не само у виду, чињеницу, да је стотине милиона, претходних година, уложено у изградњу и адаптацију десетине хиљада квадрата пословних простора, у Бања Луци, да прије свега, институције, за које је намјењено 32,3 милиона, као што су Републички завод за статистику, Правобранилаштво, Уставни суд, православни духовни центар у Мркоњићима, Центар за обуку Залужани, имају више него пристојан простор, који сада користе.

Улагање у објекте, у Рајској долини, намјештај, опрема, адаптација, цца 3,5 милиона, у вријеме када и други значајни садражаји на Јахорини, у оквиру Олимпијског центра, у који је уложено десетине милона марака, средстава из буџета, као и приватни садржаји, нису у употреби, је бесмислено и непаметно.

Кад је већ у питању Олимпијски центар, односно Јахорина, грађани заслужују одговор, шта је са хотелом Бистрица, да ли је тачно да, умјесто, како је најављивано, од најодговорнијих у Републици Српској, када је исти приватизован, да ће то бити хотел екстра садржаја и квалитета, у рангу бренда Кемпински, обзиром да информације постоје, да је 70 запослених отпуштено и да су им рјешења уручена путем поште, на кућне адресе.

Компанија, која је купила хотел, била је фаворизована и требала је да постане власник фабрике „Алумина“ из Зворника и Павловић банке из Бијељине.

Одустајање од куповине хеликоптера је толико смислено колико је било и бесмислено, да се исти купује, јер је, од 9,2 милиона марака, колико је требао да кошта, могла свака локална заједница, у оквиру Републике Српске, добити цца 150.000 КМ, помоћи.

Слично је са куповином покретне болнице, која умјесто 3,6 милиона, колико је било јавно саопштење, по одлуци Владе, од 16.04. ове године, кошта 4,287.880 КМ. Намеће се и питање, гдје ће бити, чему ће служити, када ће и да ли ће бити у функцији, обзиром да смо, улажући стотине милионе марака, изгрдили здравствене установе, неке и добро опремили, које су недовољно искориштене.

Када је у питању болница, интересује ме, од кога и како је купљена, јер постоје разне информације и шпекулације, које доводе у везу одређене министре са домаћим и страним дискутабилним пословним партнерима.

Издвајање 20 милиона, средстава Владе, предузећу „Проинтеру“, из Бања Луке, да ради одређене апликације за техничке прегледе је такође дискутабилно, бар не у ово вријеме иако сматрам и знам, обзиром да и Систем којим руководим користи те услуге, да је то потребно, али све у своје вријеме.

Иако је стара 2000 година, изрека Цицерона и сада је актуелна јер описује стање у Друштву.

Сиромах ради.

Богаташ искориштава првог.

Војник брани обојицу.

Порезник плаћа за сву тројицу.

Скитница се одмара за претходну четворицу.

Пијанац пије за сву петорицу.

Банкар поткрада сву шесторицу.

Адвокат свађа претходну седморицу.

Љекар убија сву осморицу.

Гробар сахрањује сву деветорицу.

Политичар живи на рачун претходне десеторице.

Када је у питању Компанија „Боксит“, Цицеронова изрека, која се односи на редни број 7, није примјењива, јер су са пословним банкама склопљени пословни аранжмани, од обостране користи", наводи Дукић у тескту објављеном на порталу компаније "Боксит" Милићи.

(БН)

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

Никола

24.04.2020 15:03

Иако је чудак,непредвидив и диктатор,али овај пут је у праву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

24.04.2020 15:39

ЗРЕО ЗА ИСПОВЈЕДАЊЕ И ПОКАЈАЊЕ

Name

Марцоне

24.04.2020 15:59

А неке цудне реакције,од овог робовласника до Драсковица.Слазем се да је у праву,ал то је нека реакција сто је нањусио пад ове власти.Нема другог објасњења.А болница је купљена од компаније "Троттерс Индепендент"?

Name

Ре

24.04.2020 16:08

Како да не. Дрзава неце висе да трпи лоповлук трази измирење обавеза а он би дозивотно да се понаса како хоце. Некоме дас прст а он хоце цијелу руку. Греска је направљена давно али је боље и сада отклонити него никако.

Name

ИТЦ

24.04.2020 16:27

Како до 100-150милиона КМ потребних за санирање стета од стране Цороне, као и кризе која нам следи. Навесцу само неколико непотребних и висеструко преплацених софверских пројеката: 17 милион КМ - Суме РС - САП = Проинтер 4.5 милиона КМ - Путеви РС - САП = Проинтер 23 милиона КМ - Фонд Здравства РС = ММСЦОДЕ (Каја и Тегелтија) 14.5 милиона КМ - ЕПРС=Дwелт (Скрбицев зет) 20 милиона КМ - Министарство саобрацаја за регистацију возила = Проинтер -------------------------------------------------------- 79 милиона КМ За нови софтвер партијским фирмама и пљацкасима се даје 78.5 милиона КМ а при томе сва ова наведена јавна предузеца, фондови и институције могу да раде и наредних година на софтверу на којем сада раде. Јос неколико десетина милиона се мозе узети на планираним, договореним и будзетираним пројектима ових тајкунски фирми Проинтер, Ланацо, ММСЦОДЕ, Планетсофт, Дwелт. Ове фирме су само у прослој години, 2019, узеле преко 100 милиона КМ у јавним предузецима, фондовима и институцијама РС. Ове фирме не раде за приватне компаније, стране компаније, стране институције у РС, него само кољу РС. Такодје, у овој години планирана је набавка око 100 милиона нових пословних простора за агенције, јавна предузеца и сл о цему наравно одлуцује велики Баја јер кум Радисиц заврсава нови дио зграде итд. Дукиц управо говори о томе,али теско да це Баја одустати од тога је Бајин кум заврсава зграду за кују сви знамо ција је заправо, улозене су паре и неко мора да плати, а платице РС.

Name

Мујо

24.04.2020 17:20

Дукић, одједном анђео.

Name

Ре

24.04.2020 17:46

А да НАПУСТИШ,ДОДИКОВ РЕКТУМ,АААА?

Name

Последњи кинески цар

24.04.2020 17:55

Запамтите да се власт, а поготово ова неће срушити без "Тројанског коња". Сјетите се СДС-ове владавине, слично је било као сада, онда Центреx, данас Проинтер и сл. Само је краће трајало и постојала је Биљана Плавшић која је имала већа му*а од свих мушкараца. Како видим сада би Драшковић, Дукић, можда и још неко хтјели да буду Биљана.

Name

Тацно ИТЦ

24.04.2020 18:41

БАНДИТИ, мијењају висе програме но осиромасени градјани вес на себи.

Name

Ухх

24.04.2020 19:02

Дукицу ти си овог диспецера послао на руководно мјесто.

Name

Младен Г

24.04.2020 20:19

Па зар ти није доста сто ти је Висковић дао 200 000 км из Фонда Солидарности за ту твоју приватну болницу и то јос пре короне сто мало не прицас о томе ,ајде демантујте ти или начелник

Name

Занимљиво

24.04.2020 21:36

"Сто ти је Висковиц дао"! Страсно, о каквој се то приватној прцији ради? Је ли то РС?!

Name

Драган

25.04.2020 04:14

Пукла тиква и Дúки преврнуо цанак одакле су сва троица кусала похлепни Додо сав се умазо

Name

Милан

25.04.2020 05:34

Дукиц је био главни играц за русење Карадзица и доводјење Додика.Изгледа да је покренута масинерија за русење Додика.

Name

Дарко

25.04.2020 05:45

Пукла тиква сви сте исти судио вам свети. Дјордјије

Name

Снезан

25.04.2020 05:49

Шта се у њему преломили вјеројатно га је ударио св. Дјордјије кангароо у главу

Name

Рајко од Зворника?

24.04.2020 15:08

Рајко изосатао си из подјеле колача? Па зар ти да моралишеш? Који су ти мотиви Рајкане? Радници, дјеца, сељаци њихово добро? Е Рајкане прикажи имовину И рачуне у иностранству, колико си позајмица дао без прописа? Рајкане сам сисе намјестио? Колико је мајки заплакало због због тебе, кога носиш на души Рајкане? Пјешчаник само што није исцурио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока од Лознице

24.04.2020 16:11

Јес то ти, дебели?

Name

Индустријска Милиција

24.04.2020 15:09

Дукићу јеси ти подјелио по 1000 марака својој полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

24.04.2020 15:35

Хахаах. Свака част

Name

сомеоне

24.04.2020 17:40

да ли ће ови људи који су добили вирус и одлежали,добити по 1000км?ипак су они најугроженији били.

Name

сомеоне

24.04.2020 15:12

зна брко да је једјна висковицева обавеза као премијера да подигне плату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.04.2020 15:14

Овај је несто осјетио, па сад критикује снсд ,ја нисам с њима ја сам постен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

24.04.2020 15:41

Осјетио нешто.Има он добрих инсајдера свугдје ,јер има пара.Очито се нешто спрема јер и он и Драшковић причају против власти.

Name

Стари лисци

24.04.2020 18:38

Наравно.

Name

Ре

24.04.2020 20:00

Он и Драсковиц увијек пред сваке изборе прицају против СНСДа, а онда им упумпају паре за куповину избора. Тотално излизано и не пали висе. Мозда да пробају зивот дати за РС

Name

Вјечити опозиционар

24.04.2020 15:14

Снсд, пуца по шавовима, брод са разбијачима Републике Српске тоне, а пацови критикују за шта су и сами одговорни и вјероватно ће бјежати и још више урушавати потоњи брод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ера

24.04.2020 15:17

Ко је овог истиснуо. Приметио после 30 година да морал није бас на висини. Је ли и овај изгмизао испод СНСД камена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

24.04.2020 15:17

Ово је одлицно. Сто би рекли, право у цело...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

24.04.2020 15:25

Браво за храброст и ИСТИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

555

25.04.2020 16:39

Ништа им не вјерујем, тактика за изборе, шта је све папач Чавић говорио против Доде и купи га ко килу соли, битанге и лопине старе.

Name

Дада

24.04.2020 15:57

Само ТАЈКУНИ могу промијенити ову ГАМАД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

24.04.2020 15:58

Сад ће Рајко организовати локални референдум у Милићима да смијене Радована. Неће му опростити што га је оладио с болницом. Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.04.2020 16:03

Вама је баш жао Рајка а када је прије пар година био жртва разбојника онда сте преносили његову слику са умотаним завојима око главе и исмијавати се на његов рачун и о њему писали тако ружно да ни пас с маслом неби појео. Профитирали сте на туђој несрећи, само знајте да онако како радис тако ти се и врати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2020 17:46

Највише нам је жао Милана

Name

треца ставка

24.04.2020 16:10

порезник плаца за сву тројицу, имал тебе у тој тројици гдје Дукицу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2020 17:01

Ако се њему буде врацало у паклу це да гори пас

Name

Василије

24.04.2020 16:19

Господину Дукићу предлажем да новац са својих рачуна пребаци на рачуне компаније Боксит и то подијели радницима. Сву непотребну имовину да распрода и уплати у фонд развоја Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милодрнд Кодуд

24.04.2020 16:21

Чим Рајко критикује СНСД, нешто је осјетио. Стари је то лисац. Дошло вријеме за промјену дреса. Бахат јесте, безобразан јесте али глуп никако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код нас ссве то мозе

24.04.2020 16:24

Сагледати, у свој својој снази на малом простору.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

24.04.2020 17:02

И ако никад нисам подрзаво Рајка Дукица за ово сто је изговоријо је циста десетка

Name

Горан

24.04.2020 18:04

Мора да их је Додо стисно и њега и Драсковица за паре које дугују пореској па се сад окрецу против, све је то сљам.

Name

Милидраг

25.04.2020 16:42

Иста је то багра, као и ови које критикују, лоповска посла.

Name

Доми

24.04.2020 16:40

Овај бар има петљу да казе истину,за разлику од увлакаца!Свака цаст Рајкане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм, размишљам..

24.04.2020 16:43

Ка се он дигао против власти и овај Драшковић,нешто се крупно преко брда ваља..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје из Лакташа

24.04.2020 16:58

Ако овај човјек води гигант од 1.000 запослених онда је више него јасно да има право да говори и да критикује. Годинама човјек води фирму,уплаћује обавезе у буџет,исплаћује плате и још сада у кризи не кука и не тражи ништа. Шта хоћете још? Да ћути и гледа шта се ради па би многима био добар. Колико ме сјећање служи он се често јавља и увијек правилно критикује власт што многи не смију ни помислити а камоли рећи. Да ли је богат или није то ме не занима као и да ли је плаћао порезе и то ме не занима. О томе у нормалном друштву мисле државни органи а не он. Оно што је битно то је да он има пуно право да говори и упозорава власт јер води годинама успјешно велику фирму. Да ли неки њега воле или не ирелевантно је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фицо

24.04.2020 17:09

Кога ти опомињес диктатору покрисе тим клемпавим усима и цути олосу матори педофилу сенилни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

24.04.2020 17:48

Дукицу ниси висе Цвјетко, сад си Миливоје

Name

Болница

24.04.2020 17:15

Поред спортских дворана и празних скола у свакој опстини куиповати мобилну болницу је равно велеиздаји. Да је тузиластво деполитизована и да вецина тузилаца није корумпирана вец би био предмет формиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма то це бити

24.04.2020 18:44

Сверц-комерц, једном се зарадило, за колико год се прода није нико из дјепа платио, нико неце ни знати....

Name

.

24.04.2020 17:17

БН и Небојса В. потпуно оголисе накарадни систем,и овај рајко је њихов системски играц,али спасава сто се спасит мозе .види да су готови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

24.04.2020 17:49

Јел болница купљена од Дела и Роднија Тротера

Name

Да

24.04.2020 17:33

Пола коментара иде у том смјеру,да би Рајков монолог и рецитацја,могли бити увод у тотални обрт и да би дзелати земље и народа могли добити оно сто су посијали.Та брутална истина о њиховом криминалу бице гора од било каквог земљотреса,с тим сто це га само они осјетити,ако Бог да.Амин.И да наступи мир за опљацкани народ.Господин,како га многи назвасе :Рудоња,у својој бахатости,казе да га санкције Америке не интересују -наравно!Он има нас у Р.Српској,које редовно пљацка,па не треба њему Америка!Има он,довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

555

25.04.2020 17:00

Свака ти је на мјесту, али не знам који је то ментални склоп код тих бирача кад виде како се бахате народним парама и дословно се смију у лице, зар смо толико глуп и усран народ да то годинама трпимо а они све бахатији и бахатији.

Name

Арт

24.04.2020 17:49

Знаци алумина продата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

24.04.2020 18:04

Олос један он несто прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

24.04.2020 18:15

Па код нас се само раде СОФТВЕРИ И остале глупости??? А индустрија, привреда, угоститељство и остало???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дајте људи

24.04.2020 18:35

Од кад знам за себе, он критикује и писе отворена писма. Дзомбица је критиковао. На ово мозе да се прими само наивац

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

24.04.2020 18:40

БАНДИТУ ЧЕКА ТЕ ЗЕНИЦА ЗА СВЕ ШТО СИ ПОКРАО МОРАЧЕШ ДОКАЗАТИ СВАКУ МАРКУ И ЊЕНО ПОРЈЕКЛО.... НАРОД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЧЕКА ПРАВДУ И ИСТИНУ...... ГОТОВ СИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

24.04.2020 18:54

А гдје си ти,на ком редном броју 1 -10 или су сви твоји !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко Жугић

24.04.2020 18:59

Који је ово преварант људи!!!Замислите он дјели лекције о поштењу?Тај човјек је стексо енормно богаство на изузетно сумњив начин,уништио је и протјерао на стотине породица које су радиле у његовој криминалној компани,само зато што нису хтјели да мисле као он!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

24.04.2020 20:36

Рајкане, све је јасно као дан. Кренула кола низбрдо.

Name

БОРАЦ ВРС 45 МЈЕСЕЦИ

24.04.2020 19:18

МАЛА БАРА МНОГО КРАКОДИЛА САМИЦЕСЕ ПОЈЕСТИ . ДОДИК НЕМА ВИСЕ СТА ПРОДАВАТ НЕМА КРЕДИТА 330 МИЛИОНА ЕВРА СТОСУ ДОБИЛИ ТОЈЕ КОРОНА ВИРУС СПАСЛА. ЦИМЕЦЕ РС ИСПЛАТИТ ПЕНЗИОНЕРЕ АКО НЕМА КРЕДИТА. ЈЕЛСЕ ПРОСИО КОД ВУИЦА СВЕ И СВАСТА ЦИМЈЕ ПОЦЕЛА ПАНДЕМИЈА. РС ИМАЛА УБУДЕТУ ГО ПИСТОЉ БАНДА ЦРВЕНА. КАД ПОЦИЊЕ ПЈЕСМЕ УСАТОРУ ДАСЕ ПЕНЗИОНЕРИ ОМРСЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ради се то о пензионерима

24.04.2020 21:27

И двије, три КМ.....

Name

ГАНДРА

24.04.2020 19:54

И диктатори некад несто корисно напису,тј. поуцно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.04.2020 22:17

Свака част Рајку и Родољубу!!! Пуна подршка и ако се ова крадја невидјена не заустави, иде економски потоп!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

25.04.2020 05:57

Не вјерујте му ништа секта сваке године избаци играча да покупи гласове и преда Милокраду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сам се з......

25.04.2020 08:37

Ово он и Вишковић ударају на Додика да се неко не досјети.Чим хеликоптер слети,након што је три пута кружио да сељаци виде,осване писмо.Јер Вишковић је већ умислио да је битан као "премијер"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

25.04.2020 08:56

Рат саопстењима измеду црвене секте и њених тајкуна улази у драматицну фазу! Изгледа да су тајкуни нањусили пад ове несретне власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перса

25.04.2020 17:48

Све је у праву сто поато!

ОДГОВОРИТЕ