Hrvatska ukida pratnje za kamione koji ulaze u BiH

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je odluku da od sutra od 18 sati više nema policijske pratnje za kamione koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Bosna i Hercegovina 18.04.2020 | 22:44
Hrvatska ukida pratnje za kamione koji ulaze u BiH
Ovu vijest večeras je saopštio ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić kazavši da mu je to dojavio direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

"Da pojasnim, do sada je Republika Hrvatska na ulazu u tu zemlju, iz smjera Slovenije, prvo formirala kamione u kolonu, koju su potom pratili u tri pravca: prema graničnim prijelazima  Gradiška, Bijača i Šamac. Sada to prestaju i naši kamioni više neće morati po više sati čekati formiranje kolona, već će moći odmah ići. Takođe, imaju i mogućnost točenja goriva na određenim lokacijama. Zbog pravljenja konvoja, javljao se i drugi problem. Kamioni su svi odjednom dolazili na našu granicu i zato smo imali ciklične i velike gužve. Sada će dolaziti pojedinačno i to će biti rasterećenje za našu Graničnu policiju. O rasterećenju za naše vozače kamiona i drugih motornih vozila da i ne govorim. Gubili su mnogo sati u čekanjima", pojasnio je Radončić.

On je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću, s kojima, kako kaže, u najtežim vremenima, izvanredno sarađuje.  
 
(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Carina

18.04.2020 21:17

Bice rasterecenje i za carinu jos vise ministre. Inace zasluge idu ministru Mitrovicu koji je inicirao ovo i slao pisma i srpskoj i hrvatskoj vladi na sta je Srbija reagovala odmah prije 15 dana vec.

ODGOVORITE
Name

Prvi na udaru

18.04.2020 22:25

Granična policija i Carina su prvi na ulazu u državu i izloženi opasnosti, rijetko ih ko pominje kao i vozače kamiona imaju i oni svoju djecu i porodice.Pojedini medicinari u manjim opstinama nisu mrdnuli prstom, još bježe od pacijenata,viču na njih i sad stimulaciju im daju.

Name

Bob rok

19.04.2020 00:12

Mogao bi neko i carinu spomenuti,prvi na udaru !

Name

DOKTOR

19.04.2020 03:17

Pa brate mili hoćeš sada da se i carinicima plješti kao i medicinarima?? Ako se nekome ne svidja posao koji radi, promijeni nema potrebe da kukate. Bože ti pomozi, hehehe svi na udaru.

Name

Za doktora

19.04.2020 11:08

Ti ako si doktor šta ti ima ko plještati, učio si da budeš doktor i pomažeš ljudima a ne da pojedini viču na pacijente i kriju se.Ne traži niko da mu se plješti nego da se bar pomenu svi u moru zanimanja koja su izložena opasnosti.Stimulaciju svima koji su na udaru ili nikom.

Name

Koji si doktor

19.04.2020 11:10

Da si doktor ne bi tako govorio, da stanu granice mogli bi i medicinari i svi u unutrasnjosti samo zjevati k'o pijuni, znas da smo zavisni od uvoza.U lancu su u prevoznici i pilicija i carina, svi zasluzuju postovanje.