Хрватска укида пратње за камионе који улазе у БиХ

Хрватски Национални штаб цивилне заштите донио је одлуку да од сутра од 18 сати више нема полицијске пратње за камионе који долазе у Босну и Херцеговину.

Босна и Херцеговина 18.04.2020 | 22:44
Хрватска укида пратње за камионе који улазе у БиХ
Ову вијест вечерас је саопштио министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић казавши да му је то дојавио директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић.

"Да појасним, до сада је Република Хрватска на улазу у ту земљу, из смјера Словеније, прво формирала камионе у колону, коју су потом пратили у три правца: према граничним пријелазима  Градишка, Бијача и Шамац. Сада то престају и наши камиони више неће морати по више сати чекати формирање колона, већ ће моћи одмах ићи. Такође, имају и могућност точења горива на одређеним локацијама. Због прављења конвоја, јављао се и други проблем. Камиони су сви одједном долазили на нашу границу и зато смо имали цикличне и велике гужве. Сада ће долазити појединачно и то ће бити растерећење за нашу Граничну полицију. О растерећењу за наше возаче камиона и других моторних возила да и не говорим. Губили су много сати у чекањима", појаснио је Радончић.

Он је захвалио Влади Републике Хрватске и министру унутрашњих послова Давору Божиновићу, с којима, како каже, у најтежим временима, изванредно сарађује.  
 
(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Царина

18.04.2020 21:17

Бице растерецење и за царину јос висе министре. Инаце заслуге иду министру Митровицу који је иницирао ово и слао писма и српској и хрватској влади на ста је Србија реаговала одмах прије 15 дана вец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Први на удару

18.04.2020 22:25

Гранична полиција и Царина су први на улазу у државу и изложени опасности, ријетко их ко помиње као и возаче камиона имају и они своју дјецу и породице.Поједини медицинари у мањим опстинама нису мрднули прстом, још бјеже од пацијената,вичу на њих и сад стимулацију им дају.

Name

Боб рок

19.04.2020 00:12

Могао би неко и царину споменути,први на удару !

Name

ДОКТОР

19.04.2020 03:17

Па брате мили хоћеш сада да се и цариницима пљешти као и медицинарима?? Ако се некоме не свидја посао који ради, промијени нема потребе да кукате. Боже ти помози, хехехе сви на удару.

Name

За доктора

19.04.2020 11:08

Ти ако си доктор шта ти има ко пљештати, учио си да будеш доктор и помажеш људима а не да поједини вичу на пацијенте и крију се.Не тражи нико да му се пљешти него да се бар помену сви у мору занимања која су изложена опасности.Стимулацију свима који су на удару или ником.

Name

Који си доктор

19.04.2020 11:10

Да си доктор не би тако говорио, да стану границе могли би и медицинари и сви у унутрасњости само зјевати к'о пијуни, знас да смо зависни од увоза.У ланцу су у превозници и пилиција и царина, сви заслузују постовање.