Hercegovina: Sedam zaraženih virusom korona

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na korona virus testirano je 110 uzoraka, od čega iz Hercegovačko-neretvanskog kantona 74. Pozitivnih je ukupno sedam.

Bosna i Hercegovina 08.04.2020 | 13:39
Hercegovina: Sedam zaraženih virusom korona

Kako je javljeno iz Kriznog štaba ovog kantona, najviše novozaraženih dolazi iz Mostara i to pet, a po jedno je iz Jablanice i Čitluka.

Javljeno je i da su kantonalni i opštinski sanitarni inspektori izdali u protekla 24 sata 100 rješenja o samoizolaciji i izolaciji, što je ukupno 2.042. Prema izvještaju iz MUP-a HNK u posljednja 24 sata zabilježena su dva prekršitelja rješenja o samoizolaciji i izolaciji te tri prekršitelja zabrane kretanja.

"U COVID-19 bolnici trenutno se na liječenju nalazi 25 pacijenata, a od toga je šest osoba na respiratoru i izrazito su teškoga kliničkog stanja", kazali su te napomenuli da je 11 pacijenata na potpornoj terapiji kisika.

Ostali pacijenti su stabilno, bez pogoršanja, a juče je otpušten jedan bolesnik na nastavak liječenja u kućnoj izolaciji.

Danas je prvi dan od izbijanja krize korona virusa bez konferencije za medije Kriznog štaba HNK. Odluka je donesena nakon posljednjih dešavanja širenja zaraze među medicinskim osobljem, kao i osobama koje su bile dio sastanaka Kriznog štaba. 

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JaD

08.04.2020 23:44

A statistike u BiH, krivulja pada i rasta novozarazenih po danu ko odkucaji srca, juce u RSu 42 danas 2, u FBIH nemogu se ni pohvatati objave po kantonima !? Pa haj procjeni jel u porastu ili padu ova korona?

ODGOVORITE