Херцеговина: Седам заражених вирусом корона

У посљедња 24 сата у Свеучилишној клиничкој болници (СКБ) Мостар на корона вирус тестирано је 110 узорака, од чега из Херцеговачко-неретванског кантона 74. Позитивних је укупно седам.

Босна и Херцеговина 08.04.2020 | 13:39
Херцеговина: Седам заражених вирусом корона

Како је јављено из Кризног штаба овог кантона, највише новозаражених долази из Мостара и то пет, а по једно је из Јабланице и Читлука.

Јављено је и да су кантонални и општински санитарни инспектори издали у протекла 24 сата 100 рјешења о самоизолацији и изолацији, што је укупно 2.042. Према извјештају из МУП-а ХНК у посљедња 24 сата забиљежена су два прекршитеља рјешења о самоизолацији и изолацији те три прекршитеља забране кретања.

"У ЦОВИД-19 болници тренутно се на лијечењу налази 25 пацијената, а од тога је шест особа на респиратору и изразито су тешкога клиничког стања", казали су те напоменули да је 11 пацијената на потпорној терапији кисика.

Остали пацијенти су стабилно, без погоршања, а јуче је отпуштен један болесник на наставак лијечења у кућној изолацији.

Данас је први дан од избијања кризе корона вируса без конференције за медије Кризног штаба ХНК. Одлука је донесена након посљедњих дешавања ширења заразе међу медицинским особљем, као и особама које су биле дио састанака Кризног штаба. 

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈаД

08.04.2020 21:44

А статистике у БиХ, кривуља пада и раста новозаразених по дану ко одкуцаји срца, јуце у РСу 42 данас 2, у ФБИХ немогу се ни похватати објаве по кантонима !? Па хај процјени јел у порасту или паду ова корона?

ОДГОВОРИТЕ