Zaraženo devet medicinara. jedan ljekar preminuo

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na korona virus pozitivno 9 zdravstvenih radnika te ustanove, a jedan ljekar je preminuo.

Srbija 01.04.2020 | 12:48
Zaraženo devet medicinara. jedan ljekar preminuo

Petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali iz te regionalne ustanove na kućnom liječenju.

"Inficirani ljekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice", rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na liječenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje ljekara, dok je jedan ljekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na liječenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom liječenju i pod nadzorom.

Preminuli ljekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji i imao je srčano vaskularnih problema.

"Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mjere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati", rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osjećaju se dobro".

"Većina inficiranih ljekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mjestima koja nemaju veze sa zdravstvenom ustanovom", rekao je Gajić.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Borac prve kategorije

01.04.2020 14:29

Umiru i ljudi koji nisu stari i bolesni. Nije ovo zezanje kako mnogi pokusavaju predstaviti.

ODGOVORITE
Name

...

01.04.2020 14:40

Сад слушам Кона како каже да није информисан за Ћуприју. Новинари опет питају ону неку поред њега. Каже и она да немају информација за Ћуприју. То је оно, кад београђани мисле да је само Београд центар свијета!

ODGOVORITE