Заражено девет медицинара. један љекар преминуо

Директор Опште болнице у Ћуприји др Слободан Гајић изјавио је да је на корона вирус позитивно 9 здравствених радника те установе, а један љекар је преминуо.

Србија 01.04.2020 | 12:48
Заражено девет медицинара. један љекар преминуо

Петоро се налази на лечењу у клиникама у Београду, док су остали из те регионалне установе на кућном лијечењу.

"Инфицирани љекари и медицинске сестре - техничари, заражени су контактом ван болнице", рекао је Гајић ћупријској ТВ Поморавље.

Он је прецизирао да је на лијечењу у КБЦ "Драгиша Мишовић" и КБЦ "Земун" троје љекара, док је један љекар у кућној изолацији.

Двоје медицинских техничара - сестара такође су на лијечењу у београдским клиникама, а остали су на кућном лијечењу и под надзором.

Преминули љекар је из Параћина, радио је на Одељењу урологије Опште болнице у Ћуприји и имао је срчано васкуларних проблема.

"Према особама које су биле у контакту са зараженима предузете су мјере, узето је 26 биолошких узорака и очекују се резултати", рекао је Гајић и додао да те особе "немају здравствених тегоба и осјећају се добро".

"Већина инфицираних љекара и сестара техничара, у епидемиолошкој анкети се изјаснило да су се заразили контактом ван болнице, у контакту са повратницима из иностранства или мјестима која немају везе са здравственом установом", рекао је Гајић.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борац прве категорије

01.04.2020 14:29

Умиру и људи који нису стари и болесни. Није ово зезање како многи покусавају представити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

01.04.2020 14:40

Сад слушам Кона како каже да није информисан за Ћуприју. Новинари опет питају ону неку поред њега. Каже и она да немају информација за Ћуприју. То је оно, кад београђани мисле да је само Београд центар свијета!

ОДГОВОРИТЕ