SIPA oduzela oko tri kilograma opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su na području Kantona Sarajevo lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Bosna i Hercegovina 23.03.2020 | 15:24
SIPA oduzela oko tri kilograma opojne droge

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambeni objekat, pokretne stvari i lica na području Kantona Sarajevo i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko tri kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, jednu automatsku pušku, određenu količinu municije i jedan mobilini telefon.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata  Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje. 

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milutin

23.03.2020 15:08

Biće krize, granice zatvorene...otkud droga.

ODGOVORITE
Name

Pandemija heroina

23.03.2020 15:41

Zasto nasi vajni politicari ne proglase vanredno stanje zbog pandenije heroina. Vise ce on pobiti omladine nego korona starih ljudi. Sad se sjetili kao vanrednog stanja. Sljam.

Name

747

23.03.2020 15:22

neovlastena proizvodnja i promet, jer za ovlastenu proizvodnju i promet treba se obratiti kantonalnom MUP-u

ODGOVORITE