Tramp čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

- Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je predsjedniku Srbije i srpskom narodu Dan državnosti, uz poruku da se raduje još bližem partnerstvu dvije zemlje.

Srbija 05.02.2020 | 14:22
Tramp čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

Ličnu čestitku američkog predsjednika Vučiću je danas uručio ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, objavljeno je na Instagram profilu "Budućnostsrbije".

"Poštovani predsjedniče, američki narod i ja lično upućujemo najtoplije čestitke Vama i srpskom narodu povodom proslave Dana državnosti, 15. februara", navodi se u Trampovoj cestitki.

- SAD i Srbija dijele, piše predsjednik SAD, zajedničku viziju vaše zemlje, viziju koja je zasnovana na produbljivanju regionalne saradnje, jačanju demokratskih institucija, mirnom rješavanju razlika među susjedima i izgradnji bolje budućnosti za građane Srbije.

"Normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na putu evropskih integracija Srbije", navodi Tramp.

Predsjednik SAD takođe poručuje Vučiću:

"I ubuduće se možete osloniti na podršku SAD na putu ostvarenja vašeg cilja – članstva u EU, kao i u naporima u sprovođenju reformi koje ce biti neophodne kako biste do tog cilja stigli", naveo je predsjednik SAD.

Uz čestitke i želje za "radosnu proslavu Dana državnosti", Tramp je dodao da se raduje još bližem partnerstvu Srbije i SAD.

Srbija obilježava Dan državnosti 15. februara.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bas lijepo

05.02.2020 13:33

Samo da li je provjerio da li pise da je namijenjeno upravo Srbiji ili nekoj drugoj zemlje negdje u svijetu. Covjek stalno nesto grijesi, takoreci bez greske.

ODGOVORITE
Name

Melanija

05.02.2020 13:33

I Melanija je cestitala!

ODGOVORITE