Nije Čola jedini koji može da napuni 6 arena, evo ko bi još mogao to!

Zdravko Čolić postavio je rekord tako što je uzastopno održao šest koncerata u Beogradskoj areni, na kojima ga je slušalo skoro 120.000 ljudi. Međutim, kako kažu poznati estradni menadžeri, on nije jedini pevač koji može da napravi takav uspeh.

Zabava 10.01.2020 | 17:17
Nije Čola jedini koji može da napuni 6 arena, evo ko bi još mogao to!

Osim popularnosti, za to je potrebno i da se poklope drugi, jednako bitni faktori.

Gane Pecikoza objašnjava da je Čolić bez premca najveća zvezda i da bi njegov rekord malo ko nadmašio.

- Osim Đorđa Balaševića, za kojeg mislim da bi možda mogao da ponovi Zdravkov uspeh, mislim da niko drugi to ne može da uradi. Eventualno ako im se to slučajno ne desi, ali teško, zaista. Zdravko je najveće ime u ovom moru katastrofa u muzici koje nas je zadesilo. Naravno da će, kad je već takva situacija, ljudi želeti da idu na njegov koncert jer je kvalitet u pitanju. Isto tako je i sa Bajagom, koji je održao četiri koncerta u Sava centru. I Zdravko i Bajaga su imali dobre poslednje albume i mislim da je to uticalo na ovaj uspeh - kaže poznati menadžer, osvrnuvši se na mlade zvezde koje pažnju privlače na internetu.

- Dobar je trenutak da se zapitamo gde su sad te silne zvezde koje imaju milione, nekii 100 miliona pregleda na Jutjubu? Zašto niko od njih ne napravi koncerte na koje će doći 200.000 ljudi? Pa zato što ne mogu - kategoričan je on.

I Ganetov kolega Adis Gojak je sličnog stava, s tim što on ostavlja prostor da bi i druge zvezde mogle više puta da napune Arenu kao Zdravko.

- Gotovo da sam uveren da bi zvezde poput Dina Merlina, Cece Ražnatović, Balaševića, Bijelog Dugmeta, Bregovića mogle da napune određeni broj Arena. A koliko bi to zaista bilo, zavisi od više faktora, ne samo od pevača. Na primer, često je presudno da li ima slobodnih termina za održavanje koncerata u decembru, pa Čola sa te strane nije imao prepreku. Navešću vam primer kada sam organizovao koncerte Bijelog Dugmeta, pa smo napravili tri koncerta i četvrti besplatan u Areni. Više nismo mogli jer se tada održavao balet na ledu i još svašta nešto, pa nije bilo termina - objasnio je Gojak, koji je svojevremeno bio Čolićev a sada je Bregovićev saradnik.

Izvor: Blic/Alo Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar