Opljačkao kuću, pa je zapalio da prikrije tragove

Nedeljko Ćatović (37) i Vedran Nikodinović (37) uhapšeni su zbog sumnje da su u odvojenim slučajevima pljačkali kuće u Banjaluci i na taj način pričinili velike materijalne štete, potvrđeno je za Srpskainfo.

Republika Srpska 25.12.2019 | 19:02
Opljačkao kuću, pa je zapalio da prikrije tragove

Ćatović se tereti da je opljačkao kuću i zatim je zapalio, dok Nikodinovića sumnjiče da je iz dvije kuće ukrao građevinski alat.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je protiv Ćatovića podnesen izvještaj zbog sumnje da je krađom i paljevinom kuće pričinio štetu od oko 200.000 maraka.

Oni su pojasnili da se Ćatović sumnjiči da je od marta do juna ove godine, na području Banjaluke, provalio u  kuću, odakle je ukrao veći broj pokretnih stvari.

– Nakon toga, unutrašnjost kuće je polio zapaljivom tečnošću i zapalio, kako bi prikrio tragove krađe. Tom prilikom pričinjena je šteta od oko 200.000 maraka – dodali su u policiji.

Nakon ovog događaja u medijima se oglasila i vlasnica kuće Biljana Ovčina-Vučićević. Ona je ispričala da joj je kuća uništena u junu i da u tom trenutku niko nije živio u njoj.

– Komšija koji je čuvao kuću rekao da je taj dan otišao da je obiđe i odvrne vodu, jer nismo dugo boravili. On je tada vidio da je kuća obijena i da je doslovno sve izneseno. Prijavili smo to policiji. Iz kuće je odneseno sve, radijatori, peć teško 250 kilograma, namještaj i sve druge stvari – rekla je Biljana.

Ona je dodala da brava nije obijena i da je lopov na neki način otključao kuću. Smatra da lopov nije sve mogao za samo jedan dan iznijeti.

 

– Drugo jutro me dočekao još veći šok. Javili su da je kuća zapaljena i da je nastala totalna šteta – istakla je Biljana.

Kada je u pitanju Nikodinović, njega policija sumnjiči da je u periodu od  12. septembra do 1. decembra ove godine u Ulici Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića obio dvije kuće.

– Iz kuća vlasništvo M.G. i N.G. ukrao je veću količinu građevinskog alata – rekli su u Tužilaštvu.

Oni su dodali da su zbog toga Osnovnom sudu u Banjaluci predložili da Nikodinoviću odredi pritvor, jer postoji sumnja da bi boravkom na slobodi mogao ponovoti krivično djelo.

Od losiona do bicikala

Vedran Nikodinović je odradnije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima i teškim krađama.

Do sada je više puta hapšen i osuđivan, a u ovoj godini je već dva puta privođen.

Prvo je u martu uhapšen jer je ukrao losion za brijanje i brijač, a potom su ga privodili i u avgustu zbog sumnje da je koristio nepažnju vlasnika i krao bicikla, koja je potom preprodavao.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar