Опљачкао кућу, па је запалио да прикрије трагове

Недељко Ћатовић (37) и Ведран Никодиновић (37) ухапшени су због сумње да су у одвојеним случајевима пљачкали куће у Бањалуци и на тај начин причинили велике материјалне штете, потврђено је за Српскаинфо.

Република Српска 25.12.2019 | 19:02
Опљачкао кућу, па је запалио да прикрије трагове

Ћатовић се терети да је опљачкао кућу и затим је запалио, док Никодиновића сумњиче да је из двије куће украо грађевински алат.

У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је против Ћатовића поднесен извјештај због сумње да је крађом и паљевином куће причинио штету од око 200.000 марака.

Они су појаснили да се Ћатовић сумњичи да је од марта до јуна ове године, на подручју Бањалуке, провалио у  кућу, одакле је украо већи број покретних ствари.

– Након тога, унутрашњост куће је полио запаљивом течношћу и запалио, како би прикрио трагове крађе. Том приликом причињена је штета од око 200.000 марака – додали су у полицији.

Након овог догађаја у медијима се огласила и власница куће Биљана Овчина-Вучићевић. Она је испричала да јој је кућа уништена у јуну и да у том тренутку нико није живио у њој.

– Комшија који је чувао кућу рекао да је тај дан отишао да је обиђе и одврне воду, јер нисмо дуго боравили. Он је тада видио да је кућа обијена и да је дословно све изнесено. Пријавили смо то полицији. Из куће је однесено све, радијатори, пећ тешко 250 килограма, намјештај и све друге ствари – рекла је Биљана.

Она је додала да брава није обијена и да је лопов на неки начин откључао кућу. Сматра да лопов није све могао за само један дан изнијети.

 

– Друго јутро ме дочекао још већи шок. Јавили су да је кућа запаљена и да је настала тотална штета – истакла је Биљана.

Када је у питању Никодиновић, њега полиција сумњичи да је у периоду од  12. септембра до 1. децембра ове године у Улици Булевар Војводе Степе Степановића обио двије куће.

– Из кућа власништво М.Г. и Н.Г. украо је већу количину грађевинског алата – рекли су у Тужилаштву.

Они су додали да су због тога Основном суду у Бањалуци предложили да Никодиновићу одреди притвор, јер постоји сумња да би боравком на слободи могао поновоти кривично дјело.

Од лосиона до бицикала

Ведран Никодиновић је одрадније познат полицији по бројним кривичним дјелима и тешким крађама.

До сада је више пута хапшен и осуђиван, а у овој години је већ два пута привођен.

Прво је у марту ухапшен јер је украо лосион за бријање и бријач, а потом су га приводили и у августу због сумње да је користио непажњу власника и крао бицикла, која је потом препродавао.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар