Ambasador Meksika ukrao knjigu pa podneo ostavku! (video)

Nakon navodnog pokušaja krađe knjige iz knjižare u Argentini, meksički ambasador najpre je opozvan, a sada je podneo ostavku iz, kako je saopšteno, "zdravstvenih razloga"...

Zanimljivosti 24.12.2019 | 18:13
Ambasador Meksika ukrao knjigu pa podneo ostavku! (video)

Istovremeno, rođaci ambasadora ukazuju da je neuobičajeno ponašanje možda posledica toga što ima tumor na mozgu.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador nazvao je ovaj slučaj "bolnim i tužnim". Meksički zvaničnici su objavili da je ambasador Oskar Rikardo Valero podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

Mediji u Meksiku su javili da je Valero navodno pokušao i da ukrade majicu iz prodavnice na aerodromu nakon što je pozvan da se vrati u zemlju početkom decembra.

Na zahtev porodice, objavljen je izveštaj lekara u kojem se navodi da 77-godišnji Valero ima tumor na mozgu i da je to moglo da utiče na promenu ponašanja.

U izveštaju se navodi da je Valeru bolest dijagnistikovana 2012. godine, da je tumor hirurški odstranjen pre nekoliko godina, a da su se promene u ponašanju pogoršale u poslednjih godinu i po.

Ranije je objavljen video-snimak na kom se vidi da je ambasador pokušao da ukrade knjigu iz jedne knjižare u Buenos Ajresu koja košta 9,5 dolara.
 
Pogledajte snimak:
 
Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar