SDA poziva da se formira vlast i u Federaciji BiH

Iz SDA pozivaju da se proces formiranja vlasti ubrzano nastavi. To se za državni nivo može očekivati u naredne tri sedmice, ali ostaje nejasno šta će biti sa Vladom FBiH, s obzirom na zahtjev HDZ-a da se krene u izmjene Izbornog zakona uz već poznate zahtjeve te stranke.

Bosna i Hercegovina 02.12.2019 | 17:40
SDA poziva da se formira vlast i u Federaciji BiH
"Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine treba u što skorijem roku održati sjednicu na kojoj će biti potvrđeno imenovanje mandatara za sastav novog Savjeta ministara BiH. Pozivamo sve političke stranke koje su dio koalicije na državnom i federalnom nivou da odmah pristupe dogovorima oko formiranja vlasti", poručili su danas iz SDA.

Predsjedavajući Savjeta ministara bi trebao biti potvrđen već u srijedu, a potom će uslijediti kandidovanje novih državnih ministara i njihova sigurnosna provjera.

Kada je riječ o Vladi FBiH, prvi na potezu je HDZ koji treba entiteskom parlamentu predložiti kandidata za predsjednika FBiH, kako bi se otpočelo s procesom imenovanja ministara i premijera.

"Pozivamo HDZ BiH da predloži kandidata za poziciju predsjednika Federacije BiH, jer je to osnovni preduslov da se konačno pokrenu procedure imenovanja novog saziva Vlade FBiH", istakmuto je iz SDA. prenosi klix.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

02.12.2019 16:46

Lako bi je formiro da zavisi od Dodika, dok mu jos stezu m......da.

ODGOVORITE
Name

Sacekajte

02.12.2019 16:59

Dok se Dodik malo sabere, pa ce vam formirati.

Name

Re

03.12.2019 08:27

sve su ti to lopuze .

Name

Kiseli Kupus

02.12.2019 16:56

Formiranje vlasti treba usporiti. Ide zima..

ODGOVORITE