СДА позива да се формира власт и у Федерацији БиХ

Из СДА позивају да се процес формирања власти убрзано настави. То се за државни ниво може очекивати у наредне три седмице, али остаје нејасно шта ће бити са Владом ФБиХ, с обзиром на захтјев ХДЗ-а да се крене у измјене Изборног закона уз већ познате захтјеве те странке.

Босна и Херцеговина 02.12.2019 | 17:40
СДА позива да се формира власт и у Федерацији БиХ
"Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине треба у што скоријем року одржати сједницу на којој ће бити потврђено именовање мандатара за састав новог Савјета министара БиХ. Позивамо све политичке странке које су дио коалиције на државном и федералном нивоу да одмах приступе договорима око формирања власти", поручили су данас из СДА.

Предсједавајући Савјета министара би требао бити потврђен већ у сриједу, а потом ће услиједити кандидовање нових државних министара и њихова сигурносна провјера.

Када је ријеч о Влади ФБиХ, први на потезу је ХДЗ који треба ентитеском парламенту предложити кандидата за предсједника ФБиХ, како би се отпочело с процесом именовања министара и премијера.

"Позивамо ХДЗ БиХ да предложи кандидата за позицију предсједника Федерације БиХ, јер је то основни предуслов да се коначно покрену процедуре именовања новог сазива Владе ФБиХ", истакмуто је из СДА. преноси клиx.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

02.12.2019 16:46

Лако би је формиро да зависи од Додика, док му јос стезу м......да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сацекајте

02.12.2019 16:59

Док се Додик мало сабере, па це вам формирати.

Name

Ре

03.12.2019 08:27

све су ти то лопузе .

Name

Кисели Купус

02.12.2019 16:56

Формирање власти треба успорити. Иде зима..

ОДГОВОРИТЕ