Bazel: Kraj za Kecmanovića na startu!

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na turniru u Bazelu, pošto je izgubio u prvom kolu od Nemca Jana-Lenarda Štrufa u dva seta, 4:6 i 2:6.  Kecmanović odmah ispao, Federer pleše na domaćem terenu! Štruf lako protiv srpskog tenisera - 2:0.

Tenis 21.10.2019 | 21:37
Bazel: Kraj za Kecmanovića na startu!
Štruf je do druge pobede u isto toliko duela sa Kecmanovićem došao posle 61 minuta igre.

Štruf je 21 poen osvojio servisom,a dominantan je bio i u razmenama, dok sa druge strane Miomir Kecmanović nije uspeo da iskoristi nijednu od pet brejk lopti.

Ipak, uspevao je Kecmanović da bude konkurentan do sredine drugog seta, ali je Štruf pokazao zbog čega je 41. teniser sveta i uz "malo gasa" osvojio dva brejka i prelomio meč u svoju korist.

Nemac će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Francuza Benoa Pera i Švajcarca Henrija Laksonena.

Turnir u Bazelu je ekspresno završen za Miomira Kecmanovića. Mladi srpski teniser eliminisan je u prvom kolu, a bolji od njega bio je Jan-Lenard Štruf u dva seta – 6:4, 6:2.

U prva četiri gema prvog seta obojica igrača su imala po dve brejk lopte, ali nijednu nisu iskoristila. I tek u desetom gemu Štruf je uspeo da slomi Kecmanovića i da tim brejkom dobije i set.

Miomir se držao u drugom delu meča do 3:2, nijedan igrač nije imao do tada priliku da oduzme servis rivalu. Međutim, Štruf je ponovo bio jači, oduzeo je oba naredna gema Kecmanoviću i glatko je dobio drugi set, samim tim i meč.

Još lakše do trijumfa došao je Rodžer Federer, na svom domaćem terenu. Njemu su bila potrebna samo 54 minuta da eliminiše Pitera Gojovčika – 6:2, 6:1.

Sve što je Nemac uspeo da uradi je da u drugom setu napravi brejk, nakon što je izgubio svoj servis, ali već u narednom ga je Federer „kaznio“ istom merom i rutinski priveo meč kraju.

Federer će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Radu Albor – Dušan Lajović.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar