Базел: Крај за Кецмановића на старту!

Српски тенисер Миомир Кецмановић завршио је учешће на турниру у Базелу, пошто је изгубио у првом колу од Немца Јана-Ленарда Штруфа у два сета, 4:6 и 2:6.  Кецмановић одмах испао, Федерер плеше на домаћем терену! Штруф лако против српског тенисера - 2:0.

Тенис 21.10.2019 | 21:37
Базел: Крај за Кецмановића на старту!
Штруф је до друге победе у исто толико дуела са Кецмановићем дошао после 61 минута игре.

Штруф је 21 поен освојио сервисом,а доминантан је био и у разменама, док са друге стране Миомир Кецмановић није успео да искористи ниједну од пет брејк лопти.

Ипак, успевао је Кецмановић да буде конкурентан до средине другог сета, али је Штруф показао због чега је 41. тенисер света и уз "мало гаса" освојио два брејка и преломио меч у своју корист.

Немац ће у другом колу играти против бољег из дуела између Француза Беноа Пера и Швајцарца Хенрија Лаксонена.

Турнир у Базелу је експресно завршен за Миомира Кецмановића. Млади српски тенисер елиминисан је у првом колу, а бољи од њега био је Јан-Ленард Штруф у два сета – 6:4, 6:2.

У прва четири гема првог сета обојица играча су имала по две брејк лопте, али ниједну нису искористила. И тек у десетом гему Штруф је успео да сломи Кецмановића и да тим брејком добије и сет.

Миомир се држао у другом делу меча до 3:2, ниједан играч није имао до тада прилику да одузме сервис ривалу. Међутим, Штруф је поново био јачи, одузео је оба наредна гема Кецмановићу и глатко је добио други сет, самим тим и меч.

Још лакше до тријумфа дошао је Роџер Федерер, на свом домаћем терену. Њему су била потребна само 54 минута да елиминише Питера Гојовчика – 6:2, 6:1.

Све што је Немац успео да уради је да у другом сету направи брејк, након што је изгубио свој сервис, али већ у наредном га је Федерер „казнио“ истом мером и рутински привео меч крају.

Федерер ће у другом колу играти против победника дуела Раду Албор – Душан Лајовић.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар