Jokić poput Lebrona, pravi saigrače boljim!

Pohvale trenera Majkla Melouna za srpskog košarkaša. . .

Košarka 22.10.2019 | 16:33
Jokić poput Lebrona, pravi saigrače boljim!
Trener Majkl Meloun je pred novu NBA sezonu posebno govorio o saradnji Nikole Jokića i novog igrača ekipe iz Kolorada Džeramija Grenta. Radi se o krilu koje stiže iz Oklahoma Siti Tandera gde je igrao tri sezone, a pre toga je bio član Filadelfije. Denver je za njega dao pika prve runde na narednom draftu. 

Tom prilikom je Meloun pohvalio Nikolu Jokića i objasnio da je to igrač koji svoje saigrače čini boljim.

"Džerami pokazuje da može da se uklopi u grupu startera, ali takođe i u grupu rezervista. Kada sam bio u Klivlendu imali smo običaj da kažemo 'Pa ovaj momak je bolji uz Lebrona' Ko nije? E pa ovde kažemo 'Ovaj momak je bolji uz Nikolu'. Ista stvar. Ko nije? Nikola je veliki igrač koji čini svoje saigrače boljima. Lepota igre Nikole Jokića je ta što uz njega kao kamen temeljac, Džeremi Grent, Pol Milsap ili ko god može da igra uz njega i da bude veoma efikasan", rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Jokić se igranjem u Denveru profilisao kao igrač franšize i ove sezone se očekuje da još više eksplodira i da proba ponovo da uđe u plej-of sa Nagetsima, a možda će ove sezone otići i dalje nego prethodne.

Uz to se očekuju one njegove partije zbog kojih se ostaje budan noću, kao i dodavanja po kojima je poznat. Kako Nikola voli da kaže - koš čini jednog čoveka srećnim, a asistencija dvojicu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar