Kuman ima "Barselona klauzulu" u ugovoru!

Može da ide ukoliko ga bude zvao bivši klub. . .

Fudbal 22.10.2019 | 15:36
Kuman ima "Barselona klauzulu" u ugovoru!
Legenda može da ode sa klupe Holandije samo u Barselonu: I to 2020. godine! Interesantna klauzula u ugovoru šefa struke "lala".

Direktor holandske fudbalske reprezentacije Niko Jan Hogma rekao je da bi voleo da Ronald Kuman ostane na klupi Lala i posle Evropskog šampionata 2020, ali priznao je da ništa nije u njegovim rukama.

Kuman radi dobar posao sa Holanđanima, vrlo je blizu plasmana na EP, ali lako bi moglo da se dogodi da iskusni stručnjak napusti kormilo nacionalnog tima, pogotovo ukoliko dođe do smene trenera u Barseloni. Hogma je otkrio da Kuman ima "Barselona izlaznu klauzulu", što znači da može da izađe iz ugovora sa Savezom ukoliko mu bude ponuđen posao na Nou Kampu. Barsa bi doduše morala da plati simbolično obeštećenje. 

Ronald Kuman ne krije da ima želju da jednog dana preuzme svoj bivši klub, a spekuliše se da bi do toga moglo da dođe narednog leta. Posebno ukoliko Ernesto Valverde ponovo podbaci u Ligi šampiona...

Kada je 2018. godine postao selektor Holandije, Ronald Kuman (56) ubacio je u ugovor i klauzulu za koju mnogi nisu znali do ovog vikenda.

Španski list "Mundo Deportivo" objavio je da legendarni defanzivac i uspešni trener ima pravo da ode sa klupe "lala" 2020. godine, ali samo u Barselonu i to za obeštećenje.

Čuveni igrač, koji je 1992. godine golom na Vembliju doneo "Blaugrani" prvu evropsku titulu, tako može da napusti reprezentaciju svoje zemlje posle Evropskog prvenstva 2020. godine, ako u tom trenutku Barsa zakuca na njegova vrata.

"Dogovor oko toga je postignut, ali moraće da plate", rekao je sportski direktor Fudbalske federacije Holandije, Niko-Jan Hugma.

On je objasnio da dogovor dve strane ne znači da on može da ode u neki drugi klub, već isključivo u Barselonu, sa kojom je nekoliko puta bio povezivan, ali se ipak nije vratio na Nou Kamp.

Kao i igračku karijeru, Kuman je i trenersku vezao za Barselonu, gde je od 1998. do 2000. godine bio asistent Luju Van Galu, posle čega je vodio Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fejnord, Sautempton i Everton.

U tekućem kvalifikacionom ciklusu, Holandija se bez trzavica plasirala na Evropsko prvenstvo, jer dve utakmice pre kraja zauzima prvo mesto na tabeli Grupe C, sa istim brojem bodova (15) i istim učinkom kao Nemačka (pet pobeda i poraz).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar