Куман има "Барселона клаузулу" у уговору!

Може да иде уколико га буде звао бивши клуб. . .

Фудбал 22.10.2019 | 15:36
Куман има "Барселона клаузулу" у уговору!
Легенда може да оде са клупе Холандије само у Барселону: И то 2020. године! Интересантна клаузула у уговору шефа струке "лала".

Директор холандске фудбалске репрезентације Нико Јан Хогма рекао је да би волео да Роналд Куман остане на клупи Лала и после Европског шампионата 2020, али признао је да ништа није у његовим рукама.

Куман ради добар посао са Холанђанима, врло је близу пласмана на ЕП, али лако би могло да се догоди да искусни стручњак напусти кормило националног тима, поготово уколико дође до смене тренера у Барселони. Хогма је открио да Куман има "Барселона излазну клаузулу", што значи да може да изађе из уговора са Савезом уколико му буде понуђен посао на Ноу Кампу. Барса би додуше морала да плати симболично обештећење. 

Роналд Куман не крије да има жељу да једног дана преузме свој бивши клуб, а спекулише се да би до тога могло да дође наредног лета. Посебно уколико Ернесто Валверде поново подбаци у Лиги шампиона...

Када је 2018. године постао селектор Холандије, Роналд Куман (56) убацио је у уговор и клаузулу за коју многи нису знали до овог викенда.

Шпански лист "Мундо Депортиво" објавио је да легендарни дефанзивац и успешни тренер има право да оде са клупе "лала" 2020. године, али само у Барселону и то за обештећење.

Чувени играч, који је 1992. године голом на Вемблију донео "Блауграни" прву европску титулу, тако може да напусти репрезентацију своје земље после Европског првенства 2020. године, ако у том тренутку Барса закуца на његова врата.

"Договор око тога је постигнут, али мораће да плате", рекао је спортски директор Фудбалске федерације Холандије, Нико-Јан Хугма.

Он је објаснио да договор две стране не значи да он може да оде у неки други клуб, већ искључиво у Барселону, са којом је неколико пута био повезиван, али се ипак није вратио на Ноу Камп.

Као и играчку каријеру, Куман је и тренерску везао за Барселону, где је од 1998. до 2000. године био асистент Лују Ван Галу, после чега је водио Витесе, Ајакс, Бенфику, ПСВ, Валенсију, АЗ Алкмар, Фејнорд, Саутемптон и Евертон.

У текућем квалификационом циклусу, Холандија се без трзавица пласирала на Европско првенство, јер две утакмице пре краја заузима прво место на табели Групе Ц, са истим бројем бодова (15) и истим учинком као Немачка (пет победа и пораз).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар