Neću dozvoliti da ponize Srbiju rješenjem za KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nikada neće dozvoliti nikome da ponizi Srbiju bilo kakvim rešenjem za Kosovo i Metohiju.

Srbija 12.10.2019 | 12:58
Neću dozvoliti da ponize Srbiju rješenjem za KiM
"Ratovi nam nisu potrebni, potreban nam je mir, ali, nikada nikome neću dozvoliti da ponizi Srbiju nikakvim rešenjem. I lakše mi je da ja platim cijenu, ali Srbija cijenu poniženja i nipodaštavanja sebe nikada plaćati neće", rekao je Vučić, u obraćanju u Blacu, gdje je nastavio kampanju Budućnost Srbije.

Prema njegovim riječima nije došao da priča o velikim političkim temama, jer je njegov posao da trpi sve pritiske i oko Kosova i Metohije i Republike Srpske.

"Ali, da imate u vidu, šta god da čujete ili vidite na TV ili društvenim mrežama, kada vam kažu da nam neko donosi ponižavajuća rešenja ili da će neko da nam predloži neko rješenje koje bi nipodaštavalo interese Srbije, budite uvjereni da mi karijera nije važna i da ću se uvijek truditi da čuvam mir zbog naše djece, jer oni koji su prošli kroz rat znaju kako je to teško", poručio je Vučić.

Vučić je zahvalio građanima na podršci i što su obezbijedili mogućnost da država bude ta koja odlučuje o sopstvenim političkim potenzima i da budemo nezavisni i samostalni u odlučivanju, a da se trudimo da prijatelje imamo što više i kontakata, ali da se niko drugi ne miješa u ono što je naša politika.

I onima koji kažu 'nemojte sa Rusima', mi ćemo reći - 'hoćemo, naš je interes da imamo dobre odnose sa Rusima', a isto i sa Kinezima, rekao je Vučić.

"Ko god nam kaže nemojte sa ovim ili onima iz Evrope, mi ćemo reći - hoćemo naš je interes da to radimo i da širimo mrežu prijatleja, a da nikada nikome ne dozvolimo da ponižava Srbju i naš narod", poručio je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

P

12.10.2019 13:44

Em je ponižavaju drugi, em ti. I to svakodnevno. Ti si Srbiju recimo ponizio kada si poslao onaj išarani voz na Kosovo pa se on vratio sa granice. Pa si je ponizio neki dan kada si poslao Zvezdu da igra sa Trepčom u Mitrovici a znao si da od toga nema ništa. Ima toga još. Eto, a pričaš priče svaki dan. Demagogija.

ODGOVORITE
Name

Ранко Требиње

13.10.2019 08:58

Не заборави да је дао буџетски новац ( 2 милиона евра) фондацији убица Клинтон. Онда није понизио Србију!!!!

Name

Joja

12.10.2019 14:11

kosovo je srbija bilo bilo i bice nema priznanja , srbi trebaju da se okrenu rusiji i da napuste sve pregivore o evropskoj uniji ...

ODGOVORITE
Name

Bili

12.10.2019 16:04

E moj Vucko ko tebe pita sta, manji si od makovog zrna.

ODGOVORITE
Name

Maxim

12.10.2019 18:46

Srecaa pa postoje narodne poslovice neki ne vide dalje od nosa a ne valja milosevic ne valja karadjordjevic ne valja obrenovic a kakvi smo to mi

Name

Gospodine Vucicu

13.10.2019 05:53

Vi znate da radite ono za sta vas je narod izabrao. Uvijek ce biti oni kojima ne odgovaraju Srbi . Samo naprijed.

ODGOVORITE