Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini Srbije

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev govoriće na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, u nedjelju 20. oktobra, u 15 časova - saznaju "Novosti".

Srbija 12.10.2019 | 07:26
Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini Srbije
Drugi čovjek Ruske Federacije dolazi u Beograd povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu 20. oktobra 1944. godine, a tom prilikom će se obratiti i poslanicima. Sjednici u čast Medvedeva, osim parlamentaraca, prisustvovaće i politički vrh naše zemlje, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Prema našim saznanjima, prethodnica posjete premijera Medvedeva već se nalazi u Beogradu zbog poslednjih priprema oko njegovog dolaska u našu zemlju. Domaćin gostu iz Rusije biće predsjednica Vlade Ana Brnabić, a u organizaciju posjete uključeni su i Predsjedništvo i srpski parlament. Medvedev će imati i razgovore sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sadašnji premijer Rusije bio je u našoj zemlji prije tačno 10 godina, kada je srpska prestonica obilježavala 65 godina od oslobođenja. Tada se obratio poslanicima kao prvi predsjednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je naš zakonodavni dom bio prvi strani parlament u kojem je držao govor. U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi našeg naroda.

- Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda - poručio je tada Medvedev.



Obilazi i Hram Svetog Save

Članovi ruskog i srpskog protokola dogovaraju se i o najsitnijim detaljima posjete, kao i šta će sve Medvedev obići. Na "mapi" će gotovo izvijesno biti i Hram Svetog Save koji se završava zahvaljujući sredstvima koje je odobrio predsjednik Rusije Vladimir Putin. Više miliona evra, za finalno ukrašavanje enterijera svetinje, izdvojila je ruska kompanija "Gaspromnjeft.

(Novosti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Luka Banja Luka

12.10.2019 06:56

A da se mi pripojimo rusiji? sta vise otezemo? Al smetali bi nam onda Rusi najvjerovatnije....

ODGOVORITE
Name

Горан

12.10.2019 09:20

Молим да се оформи руска база у Републици Српској и Србији како би се сузбио амерички малигни утицај и спречило ширење нестабилности у нашој земљи, хитно.

Name

Rale

12.10.2019 10:18

Kad su Srbi ginuli vi ste samo bili suzdrzani ili zabrinuti.Kad se narod uzda u druge a sam nista ne poduzima nema tu srece.

ODGOVORITE
Name

Republika Srpska

12.10.2019 20:15

Dobro došao premijeru bratske Rusije...

ODGOVORITE